Arafta, Man Booker Roman Ödülü’ne aday

Temmuz 31, 2017

Arafta, Man Booker Roman Ödülü’ne aday

Delidolu’nun Şubat 2017’de Türkçeye kazandırdığı George Saunders’ın ilk romanı Arafta, dünyaca ünlü edebiyat ödülü Man Booker’ın bu yılki uzun listesine girmeye hak kazandı. 

Ödüle aday gösterilen diğer isimlerden birkaçıysa, Paul Auster, Zadie Smith, Ali Smith ve daha önce bu ödülü alan Arundhati Roy.

Arafta Şubat ayında Amerika ile aynı anda Türkiye’deki okurlarla buluşmuş ve dikkatleri üzerine çekmişti. Roman, Amerikan İç Savaşı’nın kahramanı, eski ABD Başkanı Abraham Lincoln’ın yedi yaşındaki oğlu Willie Lincoln’ı kaybetmesinin ardından girdiği içsel serüveni, arka planda Amerika Birleşik Devletleri’nin o dönemdeki gelişmeleriyle harmanlayarak bir araya getiriyor. Zihin zorlayan kurgusu, özgün biçimi ve acıyı mizahi bir öge haline getirebilen üslubuyla, Arafta ölüm, kayıp ve yas kavramlarına okurun alışık olmadığı bir perspektiften yaklaşıyor.

Kitaptan tadımlık bir bölüm için>>>

Saunders’ın Delidolu Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan Aralığın Onu, Phil’in Dehşet Verici Kısa Saltanatı, Pastoralya, İkna Ulusu gibi dört öykü kitabı daha bulunuyor. Aralığın Onu adlı öykü seçkisiyle 2014 Folio Ödülü’nü kazanan George Saunders, 2002’de The New Yorker tarafından “40 Yaşın Altındaki En İyi Yazarlar”dan biri seçildi ve 2013 yılında Time Dergisi’nin “Dünyadaki En Etkili 100 Kişi” listesinde yer aldı.

edebiyathaber.net (31 Temmuz 2017)

Yorum yapın