2022 Dizileri Altyazı’nın Temmuz Sayısında

Temmuz 5, 2022

2022 Dizileri Altyazı’nın Temmuz Sayısında

Altyazı’nın 2022’nin dizileri temalı Temmuz sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Altyazı Sinema Dergisi Temmuz sayısında 2022 dizilerini tartışıyor. Severance’tan Stranger Things’e, Obi-Wan Kenobi’den Better Call Saul’a yılın ilk yarısında gündem yaratan yapımların değerlendirildiği yeni sayı dizi gündemine derinlemesine bir bakış atıyor.

Altyazı Sinema Dergisi Temmuz sayısını son yıllarda ‘beyazperde’nin tahtını giderek daha güçlü bir şekilde sarsan dizilere ayırıyor. 2022’nin ilk yarısını geride bırakırken yılın ilk aylarında gösterime girmiş yapımlardan oluşturulan dosya kapsamında kimi çok sevilen, kimi çok ses getiren, kimi de bolca tartışma yaratan diziler derinlemesine yazılarla değerlendiriliyor. Son aylarda sinema ve televizyon gündeminde iz bırakmış dizilerin gündemine yönelik oluşturulan dosya, dizi mecrasının günümüzdeki ve gelecekteki potansiyellerini düşünmek için de elverişli bir zemin sunuyor.

Yeni sayıda neler var?

Altyazı’nın 2022 Dizileri dosyası, Aslı Ildır’ın Severance üzerine yazısıyla açılıyor. Ildır, güçlü atmosferiyle dikkat çeken distopik bilimkurguyu geç kapitalizm, emek sömürüsü ve direniş gibi meseleler üzerinden değerlendiriyor. Dosya kapsamında günümüzde anaakım sinemayı ve popüler kültürü ele geçiren süper kahraman türüne dair güçlü bir hiciv niteliğindeki The Boys’u Enis Köstepen, farklı kuşaklardan iki kadın komedyenin çatışmasına odaklanan Hacks’i ve Breaking Bad’in spin-off’u olarak üretilse de orijinal diziyle aşık atacak seviyede iyi bir anlatı kurmayı başaran Better Call Saul’u Ali Ercivan, son dönemin en başarılı kuir yapımlarından biri olan Hearstopper’ı ise Eray Yıldız kaleme aldı. Afro-sürrealizm akımını dizi dünyasına etkileyici bir şekilde taşıyan, beyaz iktidarın hikâyelerine meydan okuyarak bir tür ‘karşı-anlatı’ kuran Atlanta’nın yeni sezonunu Kaan Karsan, son sezonunda epiklik seviyesini iyice artıran Stranger Things’i ise Fatma Cihan Akkartal inceliyor. Ayrıca gerçek dünya ile sanrılar arasında gezinirken tekinsiz bir animasyon estetiği tercih eden Undone’ı Kutlukhan Kutlu’dan, İsveç’in en nevi şahsına münhasır haydutlarından birine odaklanan Clark’ı Kaan Denk’ten, bir cinsel saldırı davasının anatomisini inceleyen mahkeme dizisi Anatomy of a Scandal’ı Burçin S. Yalçın’dan, Disney+’ın durmaksızın genişlettiği Star Wars evreninin son halkası Obi-Wan Kenobi’yi ise Ekrem Buğra Büte’den okuyabilirsiniz.

edebiyathaber.net (5 Temmuz 2022)

Yorum yapın