2021’in ödüllü öyküleri yayımlandı

Aralık 13, 2021

2021’in ödüllü öyküleri yayımlandı

Günışığı Kitaplığı’nın, usta öykücü Zeynep Cemali’nin anısını yaşatmak amacıyla düzenlediği Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın on birinci yılında ödül alan 4 öykünün yanı sıra, seçici kurulun dikkatini çeken 7 öykü de Zeynep Cemali Öykü Yarışması Ödüllü Öyküler Kitapçığı 2021’de yayımlandı.
 
Türkiye’nin öykü hafızasına “genç” bir iz bırakan Zeynep Cemali Öykü Yarışması Ödüllü Öyküler Kitapçıkları’nın ilk yıldan bu yana bütün sayılarına https://gunisigikitapligi.com/projeler/zeynep-cemali-oyku-yarismasi/ adresinden ücretsiz erişmek mümkün. 2011’den beri 5000’den fazla gencin öykü yazarak katıldığı yarışma Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke çapında duyuruluyor.

Gençler uzay öyküleri yazacak

6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın 2022 teması UZAY olarak açıklandı. Edebiyatımıza yeni öykücüler kazandırmayı amaçlayan yarışma için başvurular çok yakında başlıyor. Son başvuru tarihi 23 Mayıs 2022. 
  
Her yıl değişen ve edebiyatımızın tanınmış isimlerinden oluşan seçici kurulda bu yıl Burcu Aktaş, Murat Özyaşar, Ömer Açık, Sibel K. Türker ve Dr. Müren Beykan yer alıyor. 2022 öykülerine kılavuzluk edecek cümle, Zeynep Cemali’nin Güzelce’de Bir Kaçak, Memo adlı romanından: “Gökyüzünde dönüp duran martılara baktı uzun uzun.”
 
Yarışmanın 2022 yılı Katılım Koşulları, Katılım Formu ve gerekli diğer bilgiler çok yakında https://gunisigikitapligi.com/projeler/zeynep-cemali-oyku-yarismasi/ adresinde yayınlanacak.

edebiyathaber.net (13 Aralık 2021)

Yorum yapın