“Zorla İspanyol” adlı oyunu Necati Cumalı’nın ölüm yıldönümünde sahneleniyor

Aralık 29, 2023

“Zorla İspanyol” adlı oyunu Necati Cumalı’nın ölüm yıldönümünde sahneleniyor

Usta yazar Necati Cumalı’nın 23.ölüm yıldönümünde geçen sene dünya prömiyeri gerçekleştirilen, yazarın Paris’te yaşantısından izler taşıyan “Zorla İspanyol” oyunu ölüm yıldönümünde yazarın anısına tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

 Oyunun kadrosunda yer alan, Zonguldak Bülent Ecevit Konservatuar oyunculuk mezunu, Ankara Devlet Tiyatrosu yanı sıra Bambu Tiyatro’da da oyunlarına devam eden Erdi ERCİYAS Bambu Dergi’de yer alan oyun hakkındaki söyleşisinde oyunu şu sözlerle anlatıyor:

 “Zorla İspanyol eserine ilk olarak öğrencilik yıllarımda bir araştırma yaparken eski bir derginin kısa oyunlar sayısında tesadüfen denk gelmiştim. Gerek olay örgüsünün sağlamlığı, gerekse oyun kişilerinin ilgi çekici olması nedeniyle çok beğendim. İçimden hep bir gün bu oyunu sahneye taşımamızın gerektiğini düşünürdüm… Şans o ki Bambu Tiyatro’da hem fiziki şartların hem de ekibimizin bu esere çok uygun olması, ayrıca daha önce hiç sahnelenmemiş olması, yıllardır aklımda olan bu projenin hayata geçmesine vesile oldu. Bu noktada sevgili Ozan DEMİRCİOĞLU’NA verdiği sonsuz destek için teşekkür ediyorum. Yazar Necati CUMALI’NIN kendi anılarından yola çıkarak yazdığı bu şirin ve aslında kısa olan oyun, ekip arkadaşımız Burcu KAHYAOĞLU tarafından ruhuna uygun bir biçimde ele alındı ve çeşitli eklemeler ile ortaya bu güzel proje çıktı. Yine oyunun çok önemli bir öğesi olan müziklerini yapan ve aynı zamanda oyunda canlı olarak söyleyen becerikli ekip arkadaşımız Fatih AYNACI çok önemli bir iş ortaya çıkardı. Bambu Tiyatro ailesi olarak hem yazarın bu güzel eserine bir ruh kattığımız için hem de köşede kalmış, unutulmuş bir oyun olmaktan çıkarıldığımız için çok gururlu ve mutluyuz.” 

 Necati Cumalı’nın “Zorla İspanyol” eserinin 15.oyun temsilini ölüm yıldönümüne adayan Bambu Tiyatro oyunu 08 Ocak 2024 (Pazartesi) günü saat 20.00’de Bambu Sahne’de sergiliyor.

Konu: 

Paris’te bir kafede yalnız bir şairin Paris, Parisli kadınlar ve yalnızlık üzerine olan sorgulamasıyla başlıyor. Hamlet’in -Hamlet’in öldürülen babasının- Hayalet’i bu sorgulamanın başkişisi… Her şeyi gören ve farkında olan hayalet ile adam arasında başlayan bu sohbet kafenin gizli öznesi kadının gelmesiyle seyirciye alışılagelmişin dışında bir komedi seyri sunuyor. 

Siz de alışılagelmişin dışında bir komediye tanık olmak isterseniz “kafemize” bekleriz!

Tür: Komedi

Yaş Sınırı: +7

Süre: 1 perde/60 dakika

Oyun Kadrosu:

Yazan: Necati Cumalı

Dramaturgi: Burcu Kahyaoğlu

Yönetmen: Ozan Demircioğlu

Işık Tasarımı: Celal Can Tanrıveroğlu

Sahne Amiri: Murat Yiğit

Oyuncular: 

Yunus BEYDOĞAN

Fatmanur İSMAİLÇEBİ

Erdi ERCİYAS

Fatih AYNACI

Yorum yapın