1. Süreyya Ağaoğlu Makale Yarışması başvuruları 31 Mayıs’ta doluyor

Mayıs 19, 2022

1. Süreyya Ağaoğlu Makale Yarışması başvuruları 31 Mayıs’ta doluyor

Türkiye’nin köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Süreyya Ağaoğlu Makale Yarışması için başvurular devam ediyor.

Yarışma, Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneğinin kurucusu ve Türkiye’nin ilk kadın avukatı, aynı zamanda 1921 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin kapılarının kız öğrencilere açılmasını sağlayan, bölüme kabul edilen ilk kız öğrenci değerli hukukçu Süreyya Ağaoğlu’na ithafen düzenleniyor.

Süreyya Ağaoğlu’nun tüm yaşamı boyunca çocuk haklarına verdiği önemi de göz önüne alarak bu yıl ilki düzenlenmekte olan yarışmanın konusunda  “Çocuk Hakları”na vurgu yapılıyor.

Yalnızca İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı hukuk programlarına kayıtlı öğrencilere açık olan, lisans ve yüksek lisans, doktora olmak üzere iki farklı kategoride yapılacak olan yarışmada, lisans kategorisinde “ Dijital Dünyada Çocuk Hakları” , yüksek lisans ve doktora kategorisinde ise “Göçmen Çocukların Hakları” alanında makaleler değerlendiriliyor.

Seçici Kurulda İstanbul Üniversitesinden Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ekmekçi, Prof. Dr. Faruk Kerem Giray, Öğr. Grv. Dr. Memduh Cemil Şirin’in yanı sıra  Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Kerem Akyol ve Süreyya Ağaoğlu Eğitim ve Öğretim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Av. Buşra Eray yer alıyor.

Ayrıntılı bilgiye www.sacdd.org.tr üzerinden ulaşabileceğiniz yarışmaya 31 Mayıs 2022 tarihine kadar başvurular devam ediyor.

edebiyathaber.net (19 Mayıs 2022)

Yorum yapın