Yeşil Dinozor’dan “Rengârenk Kasabası” ve “Keşke Peri Olsaydım”

Aralık 5, 2013

Yeşil Dinozor’dan “Rengârenk Kasabası” ve “Keşke Peri Olsaydım”

Rengarenk_TRYeşil Dinozor Çocuk Kitapları tarafından yayımlanan “Rengârenk Kasabası” ve “Keşke Peri Olsaydım” adlı kitapları İlkay Marangoz yazdı, Serap Ergel çizdi. Kitaplar 3-8 yaş grubuna hitap ediyor.

Rengârenk Kasabası’nda her şeyin en iyisi satılırdı. En güzel oyuncaklar, en güzel giysiler, en lezzetli pastalar… Öyle renkliydi ki evler ve dükkânlar, o yüzden Rengârenk Kasabası demişlerdi adına. Ama bir eksik vardı, hem de çok büyük bir eksik. Kasabada hiç mutlu çocuk sesi duyulmazdı.

Bir gece karanlığında yabancı gölgeler geçti evlerin önünden. Yıllardır boş duran bir dükkanda bir faaliyettir başladı. Kasabalının da yardımıyla  diğer dükkanlar gibi, hatta daha da renkli bir dükkan oldu orası. Perdeler açılıp içerinin renklerinin dışarıdan da renkli olduğunu görenler çok şaşırdılar. Kitaplarla dolu raflar birer birer çekti çocukları içeriye.

Kitapların sunduğu rengarenk dünyayla tanışan çocuklar bir daha hiç mutsuz olmadılar. Kasabanın yakınlarına yolu düşenler neşeli çocuk seslerini duyar oldular.

Kitap sevgisini çok özel çizimlerle ve masalsı bir dille anlatıyor Rengârenk Kasabası. Okuyanlar her sayfasından ayrı keyif alacaklar. Kendilerini kasabanın rengârenk caddesinde hissedecekler.

Keşke Peri Olsaydım kitabının kahramanı küçük kız, daha önce hiç periyle karşılaşmamış. Onun yaşadığı ormanda  kendisi gibi  başka küçük kızlar da yok periler de. Daha önce bir peri görmediği için ne peri kanatlarına özlem duyuyor ne de sihirli güçlere.

Bazen birlikte çok eğlenen neşeli uğur böceklerine bakıp onlardan biri olmayı diliyor, bazen çalışkan bir karınca, bazen çok okuduğu için çok bilgili olan bir salyangoz, bazen bal yapan bir arı, bazen de kozasında güzelleşip renkli kanatlarıyla süzülen bir kelebek.Peri_TR

Onun kadar güzel dans eden, ona benzeyen küçük kızlarla tanışmak da hayallerinden biri hatta belki de en büyüğü. Bir gün çok gezen, çok bilen bir sinek kuşu onu alıyor ve küçük perilerin yaşadığı uzak bir ormana götürüyor. İşte o zaman anlıyor ki o da onlar gibi gerçek bir peri.

Keşke Peri Olsaydım kitabı, özel çizimleri ve masalsı anlatımıyla küçük büyük tüm okuyucularını etkisi altına alacak. 3-8 yaş minikler için çok iyi bir arkadaş olacak.

Çocuklara, bazı meziyetlerin, sihirli güçlerden de, ışıltılı dış görüntüden de daha özenilesi olduğu mesajını veren küçük perimiz çok yakında başka hikâyeleriyle de evinize konuk olacak.

edebiyathaber.net (5 Aralık 2013)

Yorum yapın