Yedi denizlerde yolculuk devam ediyor!

Haziran 6, 2014

Yedi denizlerde yolculuk devam ediyor!

yedi_denizlerde_2_iskelet_sahilindeki_sir_kapak.inddSerinin ikinci kitabı çıktı! Vahşi ve ölümcül bir hayvana benzeyen okyanuslarda, alışılmışın dışında huyları olan denizciler arasında geçen macera tüm hızıyla devam ediyor.

Yedi Denizlerde serisinin birinci kitabı “Kanatlı Denizatının Peşinde”yle başlanmıştı. Shonga adındaki küçük bir yük gemisinde geçen kitapta kaptanın kızı Renda on bir yaşına varıncaya kadar 773 bin deniz mili yol kat etmiş, dünyanın etrafını dört kere dönmüş, bütün limanları dolaşmış bir denizci çocuğu… Doğduğu gün kendisini terk eden annesini bulmak isteyen Renda, ikinci kaptanın çocukları Palu ve Solin’le beraber bu gizemi çözmeye çalışırken, kendilerini başlangıcı 1750’lere dayanan büyük bir maceranın içinde buluyorlar.

Serinin bu ikinci kitabı “İskelet Sahili’ndeki Sır”da gemilerin karaya vurduğu sisli bir sahil, çölün ortasında bir hayalet kasaba ve on yedinci yüzyıldan kalma esrarengiz bir yelkenliye rastlıyoruz… Renda, Solin ve Palu’nun efsanevi Kanatlı Denizatını arayışları Güney Atlantik Okyanusu’nda ve sırlarla dolu İskelet Sahili’nde devam ediyor.

Delal Arya Biyografisi

1979 doğumlu Delal Arya’nın çocukluğu, gemilerde kaptanlık yapan babasıyla birlikte okyanusları dolaşarak geçti. Maymunu ve papağanıyla birlikte denizlerde yaşadığı maceralar ve uzak ülkelerin atmosferi onu derinden etkiledi. Yazarlık serüveni daha bu yaşlardayken kaleme aldığı serüven hikâyeleriyle başladı. Çeşitli dergilerde ve gazetelerde seyahat yazıları yazıyor ve çevirmenlik yapmaya devam ediyor.

Yazar: Delal Arya

Resimleyen: Mert Tugen

Yaş aralığı: 11, 12, 13 +

Sayfa: 200 sayfa

Fiyatı: 12,50 TL

edebiyathaber.net (6 Haziran 2014)

Yorum yapın