Yalnızca bedene değil ruha da: “İyi Hissetmek Bir Seçimdir”

Aralık 10, 2019

Yalnızca bedene değil ruha da: “İyi Hissetmek Bir Seçimdir”

Betül Külege’nin “İyi Hissetmek Bir Seçimdir” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kendinize bir şans daha verin ve yeniden başlayın.

San Diego State Üniversitesi’nde “Sağlıklı Beslenme, Fonksiyonel Gıdalar ve Sporcu Beslenmesi” üzerine eğitim alan Betül Külege’nin yazdığı İyi Hissetmek Bir Seçimdir Destek Yayınları’ndan çıktı. Sağlıklı yaşamak için hepimizin öncelikle yaptığı şey bedenimizi daha iyi hale getirmeye çalışmaktır. Peki, bedenimizi iyileştirmek “iyi hissetmek” için yeterli mi? İyi Hissetmek Bir Seçimdir kitabını okuduğunuzda yalnızca bedeninizi değil ruhunuzu da iyi hissettirecek ipuçlarını yakalayacak ve yediğinizde sizi pişman etmeyecek tariflerle beslenmenizi düzenleyecek yeni yollar bulacaksınız.

Arka Kapak Yazısı:

Her şey bir kekle başladı…

Ve o keki yedikten sonraki vicdan azabı ile devam etti.

Yeni bir hayata başlamak için hep o bir türlü gelmeyen pazartesiyi ya da önümüzdeki ayı beklediniz değil mi?

Hayallerinizdeki olmak istediğiniz o kişi… Ne kadar da uzak göründü bazen. Yoruldunuz belki. Belki defalarca denediniz, belki “İşte başardım!” dediniz ama bir baktınız ki yine aynı noktaya geri geldiniz. Tartıda istediğiniz sonucu alsanız, aynada olmadı. Aynada olmak istediğinizle yaptıklarınız birbirine uymadı.

Vücudunuzu mucize detokslarla arındırmaya çalıştınız ama zihninizi gereksiz çöp düşüncelerden hiç arındırmadınız. “Sağlıklı yaşam” sadece iyi beslenmek demek değildir. Yediğiniz yiyeceklerle ve egzersizle bedeninizi daha iyi hale getirirken, bundan mutluluk duymak, yani hem fiziksel hem de ruhsal olarak “iyi hissetmek” demektir.

Kim yediği yiyecekler yüzünden mutsuz olmayı hak eder ki? Siz de etmezsiniz. Ve evet, size sadece günde 5 öğün yoğurt yemenizi söyleyen ya da ömrünüzün sonuna kadar 7 badem yemeye zorlayan o anlamsız diyeti yarıda bıraktığınız için hiç de suçlu değilsiniz.

Kendiniz için yeni bir başlangıç yapmaya karar verdiyseniz ilk yapmanız gereken zihninizi temizlemektir.

Hem de her gün.

Hayat kısa.

Şimdi o keki yapın.

Taze demlenmiş kokusu üzerinde bir fincan kahveyle yiyin ve asla pişman olmayın.

San Diego State Üniversitesi’nde “Sağlıklı Beslenme, Fonksiyonel Gıdalar ve Sporcu Beslenmesi” üzerine eğitim alan, sertifikalı kişisel fitness antrenörü Betül Külege’nin kaleme aldığı İYİ HİSSETMEK BİR SEÇİMDİR sağlıklı yaşamak uğruna ödenen ağır zihinsel ve ruhsal bedellerin önüne geçerek, yepyeni ve pozitif bir yaşam stiliyle tanıştırıyor okuru…

Yazar Hakkında:

İzmir’de büyüdükten sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Betül Külege, sonraları kendisi için adeta bir tutku haline gelen sağlıklı yaşam serüveninin pe­şinden gitmeye karar verdi. Özellikle uzun zamandır işlenmiş şekerden uzak durması ve çevresindekilere de şekeri bıraktır­masıyla birlikte “Neden daha fazla insanın hayatını değiştirmeyeyim ki?” diye düşünerek merkezi Kaliforniya’da bulunan San Diego State Üniversitesi’nden “Sağlıklı Beslenme, Fonk­siyonel Gıdalar ve Sporcu Beslenmesi” üzerine eğitim alarak yola çıktı. “Women’s Fitness”, “Women’s Health”, “Marie Claire” gibi Türkiye’nin en iyi dergilerinde yer aldı. “30 Günde Daha İnce” programı ile yüzlerce kişinin yaşam stilini değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor. Sağlıklı yaşamın sanıldığının aksi­ne oldukça keyifli ve sürdürülebilir olduğunu insanların dene­yimlemesini amaçladı. Hayali ise, milyonlarca insanın yaşam stilini değiştirerek hem çok daha mutlu hem de çok daha aktif ve sağlıklı olmalarını sağlamak. Aynı zamanda sertifikalı bir Personel Trainer.

edebiyathaber.net (10 Aralık 2019)

Yorum yapın