Ünlü oyuncu vefat etti

Ağustos 5, 2020

Ünlü oyuncu vefat etti

Usta tiyatrocu Üstün Asutay’ın hayatını kaybetti.

82 yaşındaki usta oyuncu; çocukluğunda tiyatro ile tanışmış ve ilk derslerini ise yine efsane isimler arasında yerini alan Münir Özkul ve Kenan Pars’tan aldığı biliniyordu.

Türk tiyatrosunun ünlü oyuncularından 82 yaşındaki Üstün Asutay hayatını kaybetti. Özel bir hastanede 3 haftadır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden usta oyuncunun ölüm haberi ile sevenleri ve sanat camiası yasa boğulurken usta tiyatrocunun ölüm nedeninin çoklu organ yetmezliği olduğu bildirildi.

Üstün Asutay Kimdir?

Henüz yedi yaşındayken tiyatro ile tanışan Üstün Asutay, ilk derslerini Bakırköy Halkevi’nde Münir Özkul ve Kenan Pars’tan aldı. Türk Ticaret Bankası Çocuk Tiyatrosu ve Ali Baba Çocuk Tiyatrosu`nda, çeşitli topluluklarda uzun yıllar çok sayıda oyunda çeşitli roller oynadı.

1993 yılında Ergun Köknar, Tarık Akan ve Cem Karaca ile birlikte Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD)’ın kurucu üyeleri arasında yer alarak başkanı oldu. Ölümüne kadar BASAD’ın Onursal Başkanlığını yürütmüştür. Kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde görev yaptı. Mert Asutay’ın babasıdır.

Kaynak: FilmArasıDergisi (5 Ağustos 2020)

Yorum yapın