PEN Türkiye’nin başkanı değişti!

Ocak 19, 2015

PEN Türkiye’nin başkanı değişti!

PEN-logoPEN Türkiye’nin olağan genel kurulunda başkanlığa Zeynep Oral seçildi.

Bir önceki dönemin değerlendirilmesinin yapıldığı genel kurulda sonraki üç yılın yönetim kurulu belirlendi. Bu doğrultuda, Zeynep Oral başkan olarak seçilirken, Halil İbrahim Özcan ikinci başkan, Tülin Dursun genel sekreter, Tarık Günersel dış ilişkiler sekreteri, Zeynep Aliye Sayman, Mario Levi ile Haydar Ergülen de üye olarak seçildi. PEN Türkiye’nin onur kurulu ise Adnan Özyalçıner, Deniz Kavukçuoğlu ve İkna Sarıaslan’dan oluştu.

PEN Türkiye Merkezi Genel Kurulu, “Kalemler” aracılığıyla düşünce ve ifade özgürlüğü savunan bir sonuç bildirgesi kaleme alıp dağıldı. Sonuç bildirgesi şöyle:

Son Charlie Hebdo katliamıyla susturulmak istenen özgür düşünceye, düşünce ve ifade özgürlüğüne indirilen acımasız darbe, bütün dünyada milyonların desteğiyle, nefretle karşılanmıştır.

Biz de, Türkiye PEN üyesi yazar, şair, eleştirmen ve yayıncılar olarak düşünce ve ifade özgürlüğünü kanlı eylemleriyle boğmaya kalkışan zihniyeti ve ülkemizde düşünce ve ifade özgürlüğünü savunanlara yapılan sözlü , yazılı, fiili saldırıları kınadığımızı belirtir, kalemlerimizin düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmak yolunda susmayacağımızı; düşünceden korkulmayan bir dünyada özgürlükçü bir düzenden yana olduğumuzu bildiririz.

edebiyathaber.net (19 Ocak 2015)

Yorum yapın