Öğretmenler ve kütüphaneciler için Yaratıcı Okuma Uygulamaları

Ekim 15, 2019

Öğretmenler ve kütüphaneciler için Yaratıcı Okuma Uygulamaları

Günışığı Kitaplığı’nın öğretmenler ve kütüphaneciler için hazırladığı Yaratıcı Okuma Uygulamaları Veritabanı gunisigiYOU.com yayın hayatına başladı.

Veri tabanı, Günışığı Kitaplığı’nın çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatımıza bugüne dek kazandırdığı kitaplığı, eğitim öğretime daha etkin ve nitelikli yollarla katmayı amaçlıyor. Kitapları okuyan öğrencilerin düşünsel ve duygusal gelişimlerine katkı sağlayan birçok yaratıcı çalışmayı bir araya getiriyor.

Sitede, İlk Kitaplar (3-8 yaş), Çocuk Kitaplar (8-12 yaş), Köprü Kitaplar (10+ yaş), Genç Kitaplar (12+ yaş) ve ON8 (15+ yaş) için çok sayıda kitabın etkinlik dosyası bulunuyor.

Veri tabanı, sınıfta okunan kitaplar için düşündürücü tartışma noktaları ve kolayca uygulanabilecek yaratıcı çalışma önerileri sunuyor. gunisigiYOU.com’un gelişkin arama seçenekleri sayesinde her sınıf düzeyi için, ilgilendiğiniz temalara ya da yaratıcı etkinlik türlerine (drama, yazma, gezi, oyun vb) göre kitaplara erişebilirsiniz.

gunisigiYOU.com’daki her kitap etkinlik dosyasında önerilen tartışma noktalarını ya da yaratıcı etkinlikleri öğrencilerinizin ve okulunuzun koşullarına kolayca uyarlayabilirsiniz. Kitap etkinlik dosyalarını PDF ve Word belgesi olarak indirebilir, dosyaların doğrudan çıktısını alabilirsiniz.

Ayrıca Eğitimde Edebiyat Seminerleri’nde paylaşılan yaratıcı okuma uygulamaları sunumlarına da ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın