İfade Özgürlüğünün On Yılı – İkinci Kitap: 2012-2022 çıktı

Temmuz 4, 2023

İfade Özgürlüğünün On Yılı – İkinci Kitap: 2012-2022 çıktı

Gökçer Tahincioğlu tarafından hazırlanan “İfade Özgürlüğünün On Yılı – İkinci Kitap: 2012-2022” IPS İletişim Vakfı Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Kitap, IPS İletişim Vakfı / Bağımsız İletişim Ağı olarak, Türkiye’de haklar açısından önceki on yıla göre açıkça gerileme yaşandığını gözlemlediğimiz ve bunu periyodik raporlamalarımız aracılığıyla belgelediğimiz 2012-2022 döneminden basın ve ifade özgürlüğüne dair kişisel anlatılar sunuyor.

Alican Uludağ, Aysun Cerek, Ayşegül Doğan, Bahadır Özgür, Burcu Karakaş, Erol Önderoğlu, Fikret İlkiz, Gökçer Tahincioğlu, Kenan Şener, Levent Pişkin, Mehtap Ceyran, Mehveş Evin, Özlem Akarsu Çelik, Sibel Yükler, Timur Soykan, Ulaş Karan, Yetvart Danzikyan ve Yıldız Tar yazılarıyla kitaba katkıda bulundu.

IPS İletişim Vakfı Koordinatörü Evren Gönül’ün, kitabın arka kapağı için kaleme aldığı yazıdan:

“İlk kitabın okuyucuyla buluşmasının üzerinden henüz altı ay bile geçmemişken Taksim Meydanı’nda muazzam bir kalabalığın içinde iki canlı yayın aracının ters çevrildiğini, bir tanesinin üzerine ‘penguen medyası’ yazıldığını görmüş, bir anlığına ‘ikinci on yıl tek bir kitaba sığacak mı?’ diye düşünmüştüm.

Bugün geriye dönüp baktığımızda artık ‘ana akım’ değil ‘havuz medyası’ gibi iktidar-sermaye ilişkisini olanca çıplaklığıyla vurgulayan bir terime başvuruyor; otosansürün ‘mesleki refleksi’ tümüyle kuşatma altına aldığı mevcut medya ortamında bağımsız gazeteciliğin kendisinin bir direnişe dönüştüğünü teslim ediyoruz.

Bu kitap, gazetecilikte diretenler sayesinde ve onlar tarafından yazıldı; ancak anlatılan sizin hikâyeniz.”

IPS İletişim Vakfı’nın yayımladığı kitapların dağıtımı, Punto dağıtım şirketi tarafından yapılıyor. “İfade Özgürlüğünün On Yılı – İkinci Kitap: 2012-2022″‘ye Punto’nun internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (4 Temmuz 2023)

Yorum yapın