Çetin Çetintaş’ın 10. kitabı “Duyguların Efendisi” raflarda

Ağustos 8, 2023

Çetin Çetintaş’ın 10. kitabı “Duyguların Efendisi” raflarda

Çetin Çetintaş’ın yeni kitabı “Duyguların Efendisi” Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Duyguların Efendisi“, okuyuculara kendini tanıma ve varlığını daha derinden anlama fırsatı sunuyor. 

Daha önce yayımlanan kitaplarıyla satış rekorları kıran yazar Çetin Çetintaş, yeni kitabı “Duyguların Efendisi” nde duyguların doğuşunu, yönetimini ve sağaltımını ele alıyor. Elementlerin duygular üzerindeki gücünü sayfalarında anlatan Çetintaş,  her duygunun bir elementin temsilcisi olduğunu ve dengelenmesi ile insanın duygu çöplüklerinden kurtulmasına yardımcı olabileceğini aktarıyor.

“Duygularımız haber kaynaklarıdır, hiçbir duygu sebepsiz oluşmaz.” diyen Çetintaş, kitabında duyguların sadece yaşanmaktan öte, hangi ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktığını görmenin ve bunu yönetmenin önemine odaklanıyor. Kontrolsüzce yaşanan veya baskılanan duyguların, insanın kendisine verebileceği en büyük zararlardan biri olduğunu satırlarında aktaran Çetintaş, durumun fiziksel ve ruhsal sağlık üzerinde olumsuz etkilerine de vurgu yapıyor.

İnsan duygularının gizemli dünyasını araştıran ve bu konuda derin bir bakış açısı sunan yazar Çetin Çetintaş’ın 10. kitabı “Duyguların Efendisi“, duyguların hangi ihtiyacı ortaya çıkardığını görmek ve yönetebilmek fikrini merkezine alarak, okura bilgi dolu bir rehberlik sunuyor.

Kitap Hakkında

HANGİ DUYGU SENİ ELE GEÇİRMİŞSE VE YÖN VERMEYE BAŞLAMIŞSA, ORADA

SEN AZALMIŞSINDIR ARTIK…

Duygularımız haber kaynaklarıdır. İç dünyamızdan ve etrafımızdaki dünyadan bir etki-tepki meselesi olarak ortaya çıkarlar, en önemlisi de bir ihtiyaçtan dolayı doğarlar. Hiçbir duygu öylesine, tesadüfen, kendiliğinden, boş yere, sebepsiz oluşmaz, boş yere hissedilmez. Duyguları yaşamaktan ziyade, hangi ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktığını görmek ve yönetebilmek önemlidir. Öylesine yaşanan duyguların fiziksel ve ruhsal açıdan ağır bedelleri olur. Zamanla insanın karakterine dönüşerek kemikleşen duygu çöplüklerinden kurtulmanın çok güçlü yolları vardır tabii ki. Bunun için elementlerin gücünden faydalanıyor olmak son derece doğru bir tercih. Her duygu bir elementin temsilcisidir ve yine hamurundan doğduğu elementin kaideleriyle dengelenir. Bu kitap sadece yaşam kalitesini artırmaya değil aynı zamanda yaşamın yönünü tayin etmeye de odaklı bir öğretmendir.

Yazar Hakkında

İki üniversite okuyan Çetin Çetintaş, ilk olarak İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nü bitirdi. Biyolojiye olan aşkı, yaratılış üzerine bilimsel bilgiler edinme ve varoluşu bilim yoluyla izleme arzusuyla başladı. Ardından Uzakdoğu’da çeşit ülkelerde ve manastırlarda kalarak yoga ve meditasyon üzerine uzun yıllar çalışmalar gerçekleştirdi. Ve bunun sonucunda bir yogi olarak brahmaçarya yaşama geçti. YogaKioo Okulları, YogaKioo Yayınları, YogaKioo Dergi ve Kioo Retreat Center’ın kurucusu olan Çetin Çetintaş, bu oluşumlarla Türkiye’de yoganın sağlam temellerle var olmasına ve kadim bilgilerin herkes için ulaşılır olmasına olanak sağladı. Uzakdoğu’da Sanskrit dilini öğrenerek eski yoga yazıtları üzerine çalıştı. Yoga ile ilgili birçok eski yazıtı Türkçeye çevirdi. Tüm kitapları çıktığı gibi çok satanlar’a giren Çetin Çetintaş bugüne kadar toplamda 9 kitap yayımladı. Bu kitapların birçoğu alanında Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. Sadece Türkiye değil, dünyada da hakkında çok fazla kaynak olmayan Hayvan Arketipleri gibi konularda öncü kitaplar yayımlıyor. 2016 yılında Hanuman’ı Bulmak adlı ilk kitabını yayımladı. Bu kitabı 2018 yılında Sanskrit dilinden çevirdiği, büyük bir ilgi görerek birden çok kez çok satanlara giren Yoga Sutralar I – Bir Yoginin El Kitabı adlı kitabı takip etti. 2019 Ağustos ayında ise bir ayda 9. baskıya ulaşarak çok satanlara giren elementler üzerine yazdığı Hayat Sana Ne Anlatıyor’u yayımladı. Hayat Sana Ne Anlatıyor 2020 ve 2021 yılında dahi tekrar ve tekrar çok satanlar listesinde yerini aldı. 2020 yılı Nisan ayında merakla beklenen kitabı Yoga Sutralar II – Bir Yoginin Özgürlük Rehberi yayımlandı. 2020 yılı Temmuz ayında 5. kitabı olan Kanada – Gerçek Özgürlük Kaderin Bilgisinin Vücuda Bürünmesinden Gelir adlı kitabı yayımlandı.2020 Ekim ayında 6. kitabı Sarı Çiçeği Koklayan Kedi’yi yayımladı. Kitabın 1. baskısı ön satışa çıktığı gün tükendi. Kitabın yayımlanmasıyla birlikte yeni çıkan kitaplar arasında en çok satan kitap oldu ve ilk ayda 6. baskısına ulaştı.

Çetin Çetintaş 2021 yılının Şubat ayında 7. kitabı olan Temel Yoga Eğitmenlik Eğitimi kitabını yayımladı. Bu kitap hem yoga eğitmenleri hem de yogayı daha teknik öğrenmek isteyenler için 146 asananın açıklamalarını ve de Pranayama, Mudralar, Bandhalar gibi birçok temel konuyu içeriyor. Türkiye’de eşi olmayan bir Yoga Eğitmenlik kitabı olarak kitaplıklarda yerini alıyor. Yine 2021 yılı Mart ayında gelirini hayvan barınaklarına bağışladığı 8. kitabı Hayvanlardan Destek Almanın Gizemli Sanatı kitabı yayımlanmasının sadece 2. gününde 15. Baskısına ulaşarak listelerin zirvesine oturdu. Kitap ilk haftası bitmeden 25. baskıya ulaşarak bir rekora imza attı. 2021 Aralık ayında öğrencisi İnci Ünlü ile Çakralar: Enerji Bedeni Anatomisi kitabını yayımladı. Çakralar kitabı çıktığı ay 6. baskıya ulaşarak çok satanlarda yerini aldı. Çetin Çetintaş 27 Nisan 2021’de Mantra albümünün ilk parçası olan Gayatri Mantra’yı yayımladı. Çok uzun yıllar çello çalmanın yanı sıra, kayıt ve prova amaçlı bir müzikstüdyosunun da sahibi olan Çetin Çetintaş, müzik serüvenine ilk Uzakdoğu yolculuğundan,2 020 yılına kadar uzunca bir ara vermişti. Yogada sıklıkla pratik edilen binlerce yıllık mantraları yeniden yorumlamak, bir albümde toplamak için stüdyo günlerine geri döndü. 13 parça içeren albüm MargaM’ın ikinci parçası Moola Mantra klibiyle beraber 27 Mayıs’ta, albümün tamamıysa 20 Eylül 2021’de yayımlandı. Albümün çıkışıyla beraber Vana Mantra ve Mangalam Mantra klipleri de yayına girdi. Ardından kısa bir süre sonra 4 parçadan oluşan MargaM Akustik albümünü yayımladı. 4 Nisan 2022’de teklisi Sarvesham Svastir Bhavatu ve 22 Nisan 2022’de teklisi Uzaydayım’ı yayımladı. Yaptığı birçok çalışma ile Türkiye’de yoganın büyük bir ivme kazanmasını sağlayan Çetin Çetintaş, çalışmaları ve eğitim programları aracılığı ile 14 yılı aşkın süredir sadece Türkiye’de değil, dünya çapında binlerce insanın hayatına dokundu. Yetiştirdiği birbirinden değerli öğrenciler de dünyanın dört bir yanında eğitimler vermeye ve kadim yoga bilgisini dileyen herkes ile buluşturmaya devam etmekte. Türkiye’nin ve KKTC’nin en büyük yoga okulu olan YogaKioo Institute İstanbul’da 7 ve Ankara’da 2 şube olmak üzere, Antalya, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Girne, Lefkoşa, Mersin, Denizli, İskenderun, Kayseri ve YogaKioo Online şubeyle birlikte toplam 21 şubeye sahiptir. Bu şubeler hacim açısından da Türkiye’nin ve KKTC’nin en büyük yoga stüdyosudur. İstanbul, Beylikdüzü şubesi 550 m2 ve Kıbrıs şubeleri ise 1100 m2 ve 550 m2 alan üzerine kuruludur. Bu enstitülerde yoga eğitimlerinin yanı sıra, yoga üzerine çeşitli çalışmalar yapılıyor ve büyük bir özenle Türkçe yoga kaynakları oluşturuluyor. Çetin Çetintaş 2021 Mart ayında yoga felsefesi ve bilimi üzerine Türkiye’de daha çok kaynak oluşturmak üzere YogaKioo Yayınları’nı kurdu.

Çetin Çetintaş’ın Kırklareli’nde kurduğu, Türkiye’de yoganın kalbi haline gelen Kioo Retreat Center, 43 dönüm arazi üzerine kurulmuştur. 7500 m2 kapalı alanı, 250’nin üzerinde konaklama kapasitesi ve 500’ün üzerinde etkinlik kapasitesiyle 2023 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Sattvik bir yaşamın benimsendiği Merkez’de pratik 24 saat sürmektedir. YogaKioo Enstitü bünyesinde 2019 yılında Serra Sağra ile birlikte kurdukları, Türkiye’nin ve KKTC’nin tek basılı yoga dergisi olan YogaKioo Dergi’nin Genel Yayın Yönetmenliği’ni yapan Çetin Çetintaş, Youtube kanalında her hafta düzenli olarak paylaştığı Türkçe yoga içerikleri ile de yoga pratiğini Türkiye’nin ve dünyanın her bir noktasında ulaşılabilir kılıyor. Kanalında 400’ün üzerinde içerik bulunmaktadır. 2019 yılında başladığı 2 sezonu bulunan Satsang ve 3 sezonu bulunan Unicorn’un Gözüyle Podcast’leri ile de Spotify ve iTunes üzerinde hayata başka bir açıdan bakmak isteyen ve farkındalık arayan tüm dinleyiciler ile buluşuyor. Unicorn’un Gözüyle podcasti 2020 yılında 500 binin üzerinde dinlenmeye ulaşarak alanında Türkiye’nin en çok dinlenen podcasti olma unvanını taşıyor. Günümüzdeyse Unicorn’un Gözüyle podcasti milyonlarca kez dinlenmiş bulunmaktadır.

Çetin Çetintaş bir köprü görevi görerek kadim yoga bilimini anlaşılır bir dille günümüze taşıyor. Sunduğu yoga pratikleri ve bilgiler herhangi bir inanç sistemine ait değildir. Binlerce yıldır kendini kanıtlamış dönüşüm yöntemleridir.

edebiyathaber.net (8 Ağustos 2023)

Yorum yapın