Merve Koçak Kurt’un öykü kitabı ‘Ellerin Mavi Kelebek’ yayımlandı!

Mart 24, 2014

Merve Koçak Kurt’un öykü kitabı ‘Ellerin Mavi Kelebek’ yayımlandı!

ELLERİNMAVİKELEBEKKAPAKMerve Koçak Kurt’un ilk kitabı “Ellerin Mavi Kelebek” Hece Yayınları arasından çıktı. İçinde Haru, Ay Yarım-Ay, Kâğıt Beyazı Tenin, Kahkaha Çiçeği Çıkmazı Kadınları, Yüz Yazıcı, Ya Ruhi! gibi yirmi öykünün bulunduğu kitap postmodern özellikler taşıyor.

“Ellerin Mavi Kelebek”te Soyut ve s/imgesel bir dil göze çarpıyor. An’ın vurgulandığı, daha çok şimdiki zaman’ın duyulduğu,  anlatıcı ağırlıklı bu öyküler, sükûtun izlerini sürüyor. 


Merve Koçak Kurt, 2010’dan beri öykü dünyasının içinde. Yayımlanan ilk öyküsü Kahve Fincanında Bumerang Etkisi. Başta Hece ve Hece Öykü olmak üzere çeşitli dergilerde yazmaya devam ediyor. Ayrıca Star Gazetesi Kitap ekindeki İlk-im köşesinde ilk kitapların öyküsünü anlatıyor.

Arka kapak yazısından

“Bu rüyamasal da birbirini kovalayan sekanslardan oluşmuştu. Art arda diziliyordu hepsi. Doludizgin s/imgeler… Kasımpatılar, zarfsız mektuplar; kahve fincanları, kış ortasında sarı sonbahar yaprakları; sokağa atılmış bir hasta karyolası, başını bekleyen Söz’ün; emanet bir mavi, eğreti bir keder; düşsel avuntular, geçilip gidilen yollar, uçulup konulan mekânlar; bir cami avlusunda son bulan kırk yıllık hatır; ömürlere değen bir İstanbul masalı; bir ikindi ışığı ki turuncu tonlarıyla vuran, bir diz ağrısı yere düşe(rke)n, sonu ‘Aşk olsun!’ diye biten sinemasal bir rüya!.. Gerçeğe dönüşse ne olur bir filmin son sahnesi dönüşmese ne? Hem zaten hep/imiz aynı oyunun kahramanları değil miyiz?

(Sinemasal Bir Oyun’dan)”

edebiyathaber.net (24 Mart 2014)

Yorum yapın