“Kirpi Masalı”: Bir özveri ve dostluk masalı

Temmuz 5, 2013

“Kirpi Masalı”: Bir özveri ve dostluk masalı

Can Göknil’in yazdığı ve çizdiği Kirpi Masalı, Can Çocuk Yayınları’nca 4-6 yaş grubu için yayımlandı.

1974 yılında Türkiye’deki resimli okul öncesi kitaplarının ilklerinden olan “Kirpi Masalı”nda kuraklığa direnen bir grup hayvanın hikâyesi anlatılıyor.

Uzakta bir ülkede, yağmursuz geçen günler… Bütün hayvanların sıkıntılı olduğu zor bir zamanda çare aramalarının hikayesi bu… Herkes susuzluğa karşı ne yapacağını şaşırmışken dikenleri olduğu için kimsenin arkadaş olmak istemediği mor kirpi, kuraklığa karşı çare olabilecek mi?

1945 yılında Ankara’da doğan Can Göknil, Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’nden ve Knox College Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra The City College of the City University of New York’ta resim bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Yapıtları; San Marino’daki Modern Sanat Müzesi, Tokyo’daki Chihiro Müzesi ve Londra’daki Victoria&Albert Müzesi gibi pek çok yerde bulunan Can Göknil’in Can Çocuk’tan çıkmış ondan fazla kitabı bulunmaktadır.

“İyiden iyiye tek başına kalan kirpi yuvasına dönmüş. Öyle üzgünmüş ki… ‘Çok yalnızım,’ diye düşünmekten bütün gece uyuyamamış. Gün ışıyınca yiyecek ve su bulmak üzere dışarı çıkmış. O yaz çok kurak geçtiği için ördekler yüzemiyor, hüzünle kuruyan göle bakıyorlarmış.”

edebiyathaber.net (5 Temmuz 2013)

Yorum yapın