Fakir Baykurt Öykü Yarışması sonuçlandı

Eylül 13, 2019

Fakir Baykurt Öykü Yarışması sonuçlandı

Sarıyer Belediyesi’nin ortaokul, lise, yetişkin ve “Fakir Baykurt Öykü Kitabı” olmak üzere dört kategoride düzenlediği Fakir Baykurt Öykü Yarışması sonuçlandı.

8. Sarıyer Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen ve Seçici Kurullarında İbrahim Balcı, Cafer Hergünsel, Zeynep Oral, Ayşegül Tözeren, Halil Genç ve Özcan Karabulut gibi yazarların bulunduğu Fakir Baykurt Öykü Yarışması’na birinci kategoride (ortaokul) 58 öykü, ikinci kategoride (lise) 49 öykü, üçüncü kategoride (yetişkinler) 325 öykü, dördüncü kategoride (Fakir Baykurt Öykü Kitabı) 50 kitap olmak üzere toplam 432 öykü ve 50 öykü kitabı katıldı.

Seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda dereceye giren yarışmacılar ve öyküleri aşağıdaki gibi:

1. Kategori (Ortaokul Öğrencileri Kategorisi)

Sude Yurduseven “Mucizeler Denizi”, Zeynep Çiftçi “Çorapçı Çocuk”, Adnan Yiğit Alkan “Bir Avuç Deniz” ve Şerife Dilcan İğdeci “Yaşamak Ne Güzel Şey” başlıklı öyküleriyle ödüle layık görüldüler.

2. Kategori (Lise Öğrencileri Kategorisi)

Berranur Midilli “Geride Bıraktıkların”, Yağmur Ünaldı “Teldeki Çamaşırlar”, Mehmet Emirhan Görgülü “İlham” ve Nazlı Rüya Taşkın “Tuhaf Yarım Garip Bir Öykü” başlıklı öyküleriyle ödüle layık görüldüler.

3. Kategori (Yetişkinler Kategorisi)

Seçici Kurul yaptığı değerlendirmede birinci, ikinci ve üçüncülüğe ikişer eseri layık görmüş ve ödüller iki eser arasında paylaştırılmış.

Ceren Türkkan “Un Helvası” ve Ayşe Dündar “Macar Çocuktan Mektup” adlı öyküleriyle birinciliğe; İlkay Atay “Post-Modernlik ya da Vicomte de Sdeulu Kinai El-İbli’nin Gayrimeşru Yükselişi” ve Sevtap Ayhan “Vuslat” adlı öyküleriyle ikinciliğe; Ferit Sürmeli “Harf Sahaf” ve Ayşe Balkan “Makberdeki Mutluluk Kaydı” adlı öyküleriyle üçüncülüğe layık görülmüşler.

Sevinç Alçiçek ise “Yorgancının Sırrı” adlı öyküsüyle Mansiyon Ödülüne layık görülmüş.

4. Kategori (Fakir Baykurt Öykü Kitabı Ödülü)

Seçici Kurul yaptığı değerlendirmede Fakir Baykurt Öykü Kitabı Ödülü’ne iki eseri layık görmüş ve ödüller iki eser arasında paylaştırılmış.

Bahar Yaka “Diablo’nun Günlüğü” (Edebiyatist Yayınevi, 2018) ve Gülhan Tuba ÇELİK “Evsizler Şarkı Söyler” (İz Yayıncılık, 2018) adlı eserleriyle ödüle layık görülmüşler.

Ödüller 29 Eylül 2019 Pazar günü saat 17.30’da Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda düzenlenecek ödül töreninde takdim edilecek.

Dereceye giren her bir eser için yazılan ödül gerekçelerini buradan okuyabilirsiniz.

Yorum yapın