Deniz Yüce Başarır’ın yeni konuğu Yekta Kopan

Temmuz 7, 2020

Deniz Yüce Başarır’ın yeni konuğu Yekta Kopan

Yazar, seslendirme sanatçısı ve sunucu Yekta Kopan ile Deniz Yüce Başarır, “Ben Okurum” podcast’inin yeni bölümünde; Rus edebiyatının önemli ismi İvan Sergeyeviç Turgenyev’in otobiyografik özellikler taşıyan novellası İlk Aşk’ı konuşuyor.

Kopan, “Bütün o büyük dönemdaşları, Dostoyevski, Tolstoy gibi, arasında adı yeterince anılmamış olan, güçlü bir yazar var karşımızda.” dediği Turgenyev’in İlk Aşk’ı için “Dizisi çekilse bugün heyecanla izleneceğini söyleyebilirim” diyor ve ekliyor: “İlk Aşk, hem zevkli bir okuma hem de entelektüel bir katkı vaat ediyor.”

Sohbetle bilgiyi buluşturan podcast “Ben Okurum”un yeni bölümü, Rus edebiyatının, yaşadığı dönemde gölgede kalmış ama özellikle Babalar ve Oğullar adlı romanıyla bir temel taşı olmayı başarmış önemli ismi İvan Sergeyeviç Turgenyev, İlk Aşk adlı otobiyografik özellikler taşıyan novellasına odaklanıyor. Deneyimli yayıncı Deniz Yüce Başarır’a yazar, seslendirme sanatçısı ve sunucu Yekta Kopan’ın eşlik ettiği bölümde ikili hem bu novellayı hem de yazarın başyapıtı olarak kabul edilen Babalar ve Oğullar’ı masaya yatırıyorlar. 19. yüzyıl edebiyatının da hatırı sayılır bir yer kapladığı bölüm, kitaptan seslendirilen satırlarla perçinleniyor.

“Bütün o büyük dönemdaşları, Dostoyevski, Tolstoy gibi, arasında adı yeterince anılmamış olan, güçlü bir yazar var karşımızda.” diyen Yekta Kopan konuşmasında, dünyanın o dönemdeki yayıncılık atmosferinin ne derece heyecan verici olduğuna da dikkat çekiyor.İlk Aşk Turgenyev’in otobiyografik özellikler taşıyan bir romanı. Genç Vladimir Petroviç’in büyük tutkusuna, ilk tutkusuna, yakıcı ve yıkıcı tutkusuna tanık olacaksınız.” diyen Kopan, romanın hem zevkli bir okuma hem de entelektüel bir katkı vaat ettiğinin altını çiziyor.

“Ben Okurum”un yeni bölümü, İlk Aşk’ın o tekinsiz beklentilerinin bedenini sarmasına, başında yeniden kavak yelleri esmesine hazır olan dinleyicilerini bekliyor.

Storytel Türkiye’nin sponsorluğunda hazırlanan “Ben Okurum”un tüm bölümlerine Storytel, Spotify, Apple Podcasts, Podtail, CastBox ve Simplecast’ten ulaşılabilir.

edebiyathaber.net (7 Temmuz 2020)

Yorum yapın