Öykü meraklıları Zeytinburnu’nda yazarlarla buluştu

Mart 22, 2018

Öykü meraklıları Zeytinburnu’nda yazarlarla buluştu

Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Türkiye’den ve dünyadan önemli yazarların buluştuğu “Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali” başladı. 

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen yazarlarını bir araya getiren bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen “Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali” başladı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen festivalin açılışına, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, festivalin Onur Konuğu usta yazar Yıldız Ramazanoğlu, Danışmanı Cemal Şakar, Genel Sanat Yönetmeni Aykut Ertuğrul, Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda yazar ile birçok vatandaş katıldı. “Anlatıyorum Öyleyse Varım” sloganıyla başlayan festival kapsamında yerli ve yabancı birçok öykücü gecede konuklara hikayelerini okudu. Kilometrelerce uzaktan gelen birçok öykücünün hikayelerini ise katılımcılar ilgiyle takip etti. Gecede konuşan festivalin onur konuğu usta yazar Yıldız Ramazanoğlu ise yazmanın insanın doğasından gelen bir hissiyat olduğuna dikkat çekti.

“Zeytinburnu’ndan yeni öykücüler çıkacak”

İnsanların öyküyle önemli başarılar elde ettiğini ve yazmak isteyenleri her zaman desteklediklerini dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “23 Mart Cumartesi gününe kadar 12 ülkeden öykücülerimizi Zeytinburnu’muzda ağırlayacağız. Sizler sayesinde inşallah Zeytinburnu’muzdan yeni öykücüler çıkacak. Zeytinburnu’muzun insanları yazıyorlar, bu etkinlikler sayesinde inşallah yazma konusunda daha dagayretli ve motive olacaklar. Öykü Festivali’nin umduğumuz çıktıları oluşturacak şekilde gerçekleşmesini temenni ediyorum. Bizlerle birlikte olacak 35 öykücü arkadaşımıza da şimdiden çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gecenin sonunda Arslan Hazreti, Derya Türkan ve Yinon Muallem’den oluşan “Meşk-i Yay” grubunun verdiği konser ise dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

11 Yabancı ve 24 yerli öykücü Zeytinburnu’nda

Yerli ve yabancı toplam 35 yazarın konuk edildiği festival kapsamında, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, Nağmedar ve Merkezefendi Şehir Kütüphanesi gibi mekanlarda panel, çocuklarla öykü atölyeleri gibi oturumlar düzenlenecek. Ayrıca yazarlar, “Okulda Öykü Var” etkinlikleri çatısı altında Zeytinburnu’ndaki 18 okulda binlerce öğrenciyle buluşacak.

Andrej Blatnik, Billy O’Callaghan, Carol Bensimon, Cecilla Davidson, David Unger, Edina Szvoren, Hisham Bustani, Haşim Hüsrevşahi, Mohammed El Bali, Teona Dolencaşvili ve Tillmann Remmsteid gibi yabancı öykücülerin yer aldığı festivalin yerli öykücüleri arasında ise Necip Tosun, Sibel Eraslan, İsmail Pelit, Ahmet Melih Karauğuz, Mahmut Sami Yıldız, Nurcan Toprak, Emin Gürdamur, Nihan Kaya, Gülhan Tuba Çelik, Recep Seyhan, Bahtiyar Aslan, Hasan Harmancı, Merve Koçak Kurt, Yasin Çetin, Selma Aksoy Türköz, Demet Şahin, Hüseyin Çelik, Hasibe Çerko, Erhan Genç, Elif Genç, Güray Süngü, İbrahim Aslaner ve Sinem Torun gibi isimler yer alıyor.

Öykü Festivali, 24 Mart Cumartesi günü “Bilgi Evleri Zeytinburnu Öykü Yarışması” ödül töreniyle sona erecek.

edebiyathaber.net (22 Mart 2018)

Yorum yapın