Christine Nöstlinger’in “Franz” dizisinin yeni kitapları raflarda

Ağustos 7, 2018

Christine Nöstlinger’in “Franz” dizisinin yeni kitapları raflarda

Christine Nöstlinger‘in, okumaya yeni başlayan çocuklar için yazdığı “Franz” dizisinin son iki kitabı Franz ve Dedektiflik Hikâyesi ile Franz ve Arakadaşlık Hikâyesi, Mine Kazmaoğlu çevirisiyle Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tüm dünyanın sevdiği, Hans Christian Andersen ve ALMA (Astrid Lindgren Anma Ödülü) gibi önemli ödüllerin sahibi yazar Christine Nöstlinger’den, okumaya yeni başlayan çocuklar için 4 kitaplık neşeli bir dizi! Arkadaşlık, macera, oyun ve eğlenceyi buluşturan, birbirinden bağımsız okunabilen “Franz” dizisi, ödüllü illüstratör Erhard Dietl’in özgün desenleriyle renkleniyor.

Dizinin ilk iki kitabı Franz ve Köpek Hikâyesi ile Franz ve Futbol Hikâyesi keyifli yaz okumaları için minik okurlarıyla temmuzda buluşmuştu.

FRANZ VE DEDEKTİFLİK HİKÂYESİ 

Dizinin üçüncü kitabı, renkli desenler eşliğinde çocuksu merakların peşine düşüyor.

Uysal bir çocuk olan Franz, en yakın arkadaşı Gabi’nin tüm isteklerini yerine getirmekte, hatta onun hobilerine bile ortak olmaktadır. Gabi sürekli hobi değiştirdiğinden bu çok yorucudur. Sihirbazlık, kâğıt peçete koleksiyonculuğu derken, Gabi dedektiflikte karar kılar. Üstelik, alışveriş merkezlerinde pek çok hırsızlık yapıldığından kuşkulanmaktadır…

FRANZ VE ARKADAŞLIK HİKÂYESİ

“Franz” dizisinin dördüncü ve son kitabında, arkadaşlığın inişli çıkışlı halleri renkli desenler eşliğinde anlatılıyor.

Franz’ın en iyi iki arkadaşı, Gabi ve Egon birbirlerini çekemezler. Egon, Gabi’yi cadoluzun teki olarak görür, Gabi de Egon’u sıkıcı bulur. Arkadaşlarını bir araya gelmekten vazgeçen Franz, Egon’u sabah arkadaşı, Gabi’yi de öğleden sonra arkadaşı ilan eder. Yeni tanıştığı Elfi ise tüm dengeleri bozacaktır…

Christine Nöstlinger: Günümüzün en sevilen çocuk kitapları yazarlarından olan Nöstlinger, 1936 yılında Viyana’da doğdu. Viyana Uygulamalı Sanatlar Akademisi’nde öğrenim gördü; yüzün üstünde kitabı, sayısız makalesi yayımlandı. 1973’te Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü’nü kazandı. Aralarında 1984 Hans Christian Andersen Ödülü ve 2003 Astrid Lindgren Anma Ödülü’nün (ALMA) de bulunduğu önemli ödüllerin sahibi olan yazarın pek çok kitabını Günışığı Kitaplığı Türkçe’ye kazandırdı. Bunlardan, “Küçük Korsan” ve “Mini” dizisi, Aklından Düşünceler Geçen Çocuk, Kim Takar Salatalık Kral’ı, Konrad ya da Konserve Kutusundan Çıkan Çocuk, Konuk Değil Baş Belası, Lollipop, Susi’nin ve Paul’ün Gizli Günlükleri ile Saklı Miras küçük okurların en sevdikleri arasındadır. Milyonlarca okura ulaşan Nöstlinger, 4 kitaplık “Franz” dizisini de okuma serüveninin başındaki çocuklar için yazdı.

Erhard Dietl: 1953’te Almanya’nın Bavyera Bölgesi’ndeki Resenburg şehrinde doğdu ve eğitimini Münih Sanat Akademisi’nde tamamladı. Yazar ve illüstratör olan Diethl, Kuzey Ren-Vestfalya Çocuk Kitapları Ödülü ve Kitap Sanatı Vakfı’nınki de dahil, çeşitli ödüllerin sahibi.

edebiyathaber.net (7 Ağustos 2018)

Yorum yapın