Cemal Süreya Kadıköy’de anılacak

Ocak 8, 2015

Cemal Süreya Kadıköy’de anılacak

BMKM_CEMAL_S__REYA_9_OCAK_2016_300_EPOSTAUsta Şair Cemal Süreya ölüm yıldönümünde, 9 Ocak Cumartesi 20.00’de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde anılacak.

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da Cemal Süreya’nın ölüm yıldönümünde Kadıköy’de bir etkinlik düzenliyor. Gecenin açılışı Dernek Başkanı Seyyit Nezir’in konuşmasıyla başlayacak. Fügen Kıvılcımer, Hüseyin Alemdar, İnci Ponat, Melahat Babalık, Yelda Karataş, Engin Turgut ve Zuhal Tekkant gibi şair ve yazarların Süreya’yı anlattığı konuşmalarıyla renklenecek gecede türküleriyle Ufuk Karakoç yer alacak.

Cemal Süreya’nın Kadıköy’de yaşadığı evinin önündeki kaldırıma şiirleri yazılacak.

Kadıköy Belediyesi, ‘Yaşayan Sokaklar Projesi’   kapsamında Kadıköy’de yaşayan sanatçıların yaşadıkları sokakların bilinirliğini artırmak, sokaklara kendi hikayeleri ve yaşayanları ile kimlik kazandırmak amacıyla proje çalışması başlattı. Bu çalışmalardan biri, Caferağa Mahallesi, Cemal Süreya Sokak’ta yer alan Cemal Süreya’nın yaşamış olduğu evin önünde yer alan kaldırım taşlarından bir bölümü üzerine Süreya’ya ait 5 ayrı şiirden alıntılar yazılacak.

edebiyathaber.net (8 Ocak 2015)

Yorum yapın