Pan’da Yaratıcı Yazarlık ve Müzik Yazarlığı atölyeleri

Eylül 15, 2014

Pan’da Yaratıcı Yazarlık ve Müzik Yazarlığı atölyeleri

pan kütüphane2-1Pan Yayıncılık, 25 Ekim’de başlayacak iki atölye düzenliyor: Nefrin Tokyay ile Yaratıcı Yazarlık ve Alper Maral ile Müzik Yazarlığı.

Yaratıcı Yazarlık atölyesi cumartesi günleri 10:00-12:00 arasında; müzik yazarlığı cumartesi günleri 15:00-17:00 arasında olacak. 10 hafta sürecek dersler, yayınevinin Beşiktaş’taki kütüphanesinde yapılacak.

Pan Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, yazmak isteyen ama yazma konusunda disiplin, motivasyon, cesaret ve yazma eylemini baskılayan birçok konuda sıkıntı yaşayan kişiler için geliştirilmiş bir program. Katılımcının çeşitli anlatı teknikleri, karakter, dili kullanma ve benzeri konularda bilgi edinmesinin yanı sıra yazma pratiği kazanması üzerine yoğunlaşır. Bu amaçla kişinin yazma konusunda cesaret ve güven kazanması, sıkıntı ve tıkanıklıklarını aşması ve yazı yazma deneyiminin artması için çeşitli teknikler uygulayarak katılımcının yaratıcı potansiyelini harekete geçirerek yazma eylemine taşımayı hedefler. Program belli bir içerik ve akış izlemekle birlikte yaratıcılığı esas alan pratik uygulama ve alıştırmalara daha fazla alan ayıran dinamik bir program.

Nefrin Tokyay, yazar, yönetmen ve eğitmendir. Hala MSM Tiyatro bölümünde Sahne ve Uygulamalı Dramaturgi derslerini vermektedir. “Gizli Evin Kitabı” ve “Tebriz’in Kış Güneşi” adlı iki kitabı bulunmakta, ayrıca şimdilerde Mitler, Arketipler ve Semboller üzerine bir çalışma olan “Perseus’un Yolculuğu” kitabı da yayıma hazırlanmaktadır. 

Pan Müzik Yazarlığı Atölyesi’nde, kısa tanıtım spotlarından gözlem raporlarına, program notlarından basit röportajlara, biyografilerden monografilere, çeşitli türlerden müzik yazıları yazmaya yönelik temel teknikler, başlıca araştırma yöntemleri ve başvuru kaynakları tanıtılacak; “sahada” aktif uygulamalar yapılacak ve nihayetinde, her katılımcının ilgi ve eğilimine göre, müzik yazarlığının bir dalında daha etkin olabilmesinin önü açılmaya çalışılacak.

Alper Maralmüzikolog ve bestecidir. YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü; İ.Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü, başta, çeşitli kurumlarda müzik-toplum-sektör-iletişim odaklı dersler veriyor.  

İletişim: [email protected]

edebiyathaber.net (15 Ekim 2014)

Yorum yapın