Burcu Aktaş’ın yeni romanı Vahşi Şeyler raflarda

Ocak 17, 2019

Burcu Aktaş’ın yeni romanı Vahşi Şeyler raflarda

Burcu Aktaş’ın yeni romanı Vahşi Şeyler Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Doğanın kalbinden şehrin merkezine uzanan sese kulak ver

“Bazı şeyleri fark etmek ıslık çalmaktan daha basittir aslında. Mesela herhangi bir Şehirli bacağına sürtünüp “Sev beni,” diyen herhangi bir kediyi sevse bir an için, o gün çok şey fark edilebilir.”

Çağdaş çocuk edebiyatımızın sevilen kalemi Burcu Aktaş’ın Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yayınlanan yeni çocuk romanıVahşi Şeyler, kahverengi deniz, bitmeyen inşaatlar, başlangıcı ve sonu bilinmeyen kış, plastik çiçeklerle kaplı bahçelere meydan okuyan bir doğa mücadelesi.

Şehrin merkezinde yaşayan ve her gün penceresinden dürbünle aşağıdaki caddeyi izleyen seksen beş buçuk yaşındaki Mualla doğadan kopup şehrin kalabalığı içinde yalnız kalmış bir şehir sakinidir. Günlerini cam kenarında geçiren ve geçmişle kurduğu duygusal bağlarla hayata tutunan Mualla, günün birinde gizemli bir küçük kıza rastlar ve şehirde gariplikler başlar.

Önce penceresinin pervazına bir kuş düşer, sonra trafik ışıklarında bir karaca görülür, derken şehrin denizini bir yaban domuzu grubu geçer. Ve bir bozayı inşaatın birinde kış uykusuna yatar. Sınırları başka canlılara hiçbir hak görmeyerek genişleyen şehirde yaşayanlar için tüm bu gelişmeler kontrol altına alınması gereken bir tehdittir, Mualla içinse bir çağrı.

Akıcı kurgusu ve özgün üslubuyla Vahşi Şeyler kent-birey, geçmiş-bugün, doğa-insan ikilikleri üzerine düşündürücü olduğu kadar sıcacık bir öykü.

edebiyathaber.net (17 Ocak 2019)

Yorum yapın