Bitki Avcıları yayımlandı!

Mart 10, 2014

Bitki Avcıları yayımlandı!

BITKI AVCILARI1 - KTürkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarihsel öneme sahip ender tıpkıbasım belgeler eşliğindeki Bitki Avcıları’nı yayımladı. Royal Geographical Society (Kraliyet Coğrafya Derneği) üyesi gazeteci-yazar Carolyn Fry tarafından derlenen çalışma tüm bitki severler için değerli bir kaynak.

Tarih boyunca sürmüş büyük botanik keşiflerini ele alan Bitki Avcıları, Mısırlıların koleksiyonlarından, keşiflerin altın çağı olan 16. ve 19. yüzyıllar arasındaki seyahatlere ve modern zamanların bilim insanlarının gezilerine kadar bitkilerin bireylerle olan tutkulu ilişkilerini anlatmaktadır.

Londra’daki Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri arşivlerinden alınmış yüzü aşkın etkileyici resmin yer verildiği bu ilgi çekici kitap, bitkilerin dünya üzerindeki yolculuklarını, yeni bitki keşiflerinin hayat kurtarmaya nasıl yardımcı olduğunu, bugün bile, yeni türlerin yüzlercesinin nasıl keşfedildiğini konu edinmektedir.

Bitki Avcıları, okuyucunun zarflarından çıkarıp inceleyebileceği 10 adet tıpkıbasım belgeyle tüm bitki severlerin ve doğa dostlarının el altında bulundurması gereken bir kaynak niteliğinde.

edebiyathaber.net (10 Mart 2014)

Yorum yapın