Bir martı ve bir yıldızın yolculuğu!

Temmuz 1, 2014

Bir martı ve bir yıldızın yolculuğu!

kutup_yildizini_bul_kapak.inddBiri göğün gündüzünü, diğeri gecesini bilen iki yol arkadaşı… Kaptan Gaga ve Vega’nın ışık ve rüzgârla dolu gökyüzü şölenine dönen macerasına hazır olun!

İstanbul’un en ünlü martısı Kaptan Gaga hiçbir zaman rotasını şaşırmayan gerçek bir kaptan.  Okuma ve yazmaya olan düşkünlüğü onu yalnızca gökyüzünün değil kelimelerin de kaptanı yapar. Zihninde çıktığı yolculuklar gerçekte yaptıklarından çok daha uzak diyarlara götürür onu. İstanbul seyahatlerinden birinde tanıştığı Prof. Apostrof ona yıldızların büyüsünden bahseder. Ve bir gün Yıldız Vega’yla kesişir Kaptan Gaga’nın yolu. Birlikte sınırlarını hayal bile edemeyecekleri heyecan dolu bir yolculuğa çıkarlar.

Kahramanlarımız Kaptan Gaga, Yıldız Vega ve onlara bilgeliğiyle eşlik eden Prof. Apostrof  aynı zamanda Vialand Tema Park’ın karakterleri ve kitabın yazarı Göknur Birincioğlu’nun kendi tasarımı. Öyküye hayat veren resimlemeler ise Sernur Işık’a ait. Kitapta yer alan kelime oyunları da resimler kadar renkli.

Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan Kutupyıldızını Bul, tüm çocukları Vialand Tema Park’ında “yaşayan” kahramanlarıyla tanışmaya ve içlerindeki kutupyıldızını keşfe çağırıyor.

“Hadi, Kutupyıldızı’mızı bulalım,” dedi nota okumayı bilen Vega, Kaptan Gaga’ya. “Bize bundan sonraki yolumuzu göstersin.”

“Hadi, pusulamızı bulalım,” dedi rota okumayı bilen Kaptan Gaga, Vega’ya. “Bize rotamızı göstersin.”

Yorum yapın