Everest Çocuk yayın hayatına başladı

Haziran 13, 2023

Everest Çocuk yayın hayatına başladı

Everest Çocuk, Ahmet Büke’nin “Şen Denizler” adlı kitabıyla yayın hayatına başladı.

Tanıtım bülteninden

Yediden yetmişe; küçüklere, gençlere ve içinde gençliğin coşkusu hiç sönmeyenlere… EVEREST ÇOCUK yayın hayatına başlıyor!

Everest Yayınevi’nin yetkinliği ile Markhor keçisinin neşeli inadını birleştiren bu kitaplarda çocuklar ve çocuk kalanlar dünyaya, doğaya, sanata, felsefeye merakını doyururken Everest’in zirvesine giden yolu tırmanmaya başlayacak.

İsmini Himalaya Dağları’nda yaşayan burgu boynuzlu özel keçi türü Markhor’dan alan maskotumuz MarkişDoç. Dr. Tuğba Çelik Korat’ın özenle seçerek yayına sunduğu kitaplarda sanattan felsefeye, denizlerden dağlara meraklı yolculuklara çıkacak.

Edebiyattan, sanattan, bilimden yana; iyimser, afacan ve feylesof çocuklar için en doğru kaynakları sunmayı hedefleyen EVEREST ÇOCUK‘ta her yaştan genç okur kendine yer bulacak.

İlk kitabımız Şen Denizler’de, denize ve denizciliğe tutkun olan yazar Ahmet Büke, bütün birikimini çocuklara sunuyor.

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz başta olmak üzere denizcilik ile ilgili ülkeler ve kentler bu kitabın temel coğrafyası. İnsanlık denizden geldi ve bir daha oraya dönmedi. Öte yandan hepimizin içinde deniz yaşamından kalma izler var. 

Denizcilik terimlerini anlatan ve  10 yaş+ çocuklara uygun olan bu kitapta; çapari, bahriyeli, bocurgat, denizci düğümleri ve daha pek çok bilgiyi bulacaksınız.

Edebiyatımızın güçlü kalemi Ahmet Büke, Şen Denizler eserinde, denizcilik sevdasını genç okurlarına anlatıyor. At enlemleri, bahriyeli, çapariz, frişka, öreke taşı ve daha neler neler…

Kitaptaki bilgiler, deneyimler ve tarihsel kesitler, kalbimizi deniz sevgisiyle dolduruyor.

“Dünya yüzeyinde devinip duran tüm yaşam formları gibi biz de denizlerden geldik. Şimdi artık denizlere dönmüyoruz ve bir zamanlar denizlerde olan yaşamımızı unuttuk. Deniz tutkunları ve denizciler için bu büyük su kütlesi, belki de yeniden hatırlamanın taşıdığı, büyük heyecanla vazgeçilmez bir sevdadır.”

edebiyathaber.net (13 Haziran 2023)

Yorum yapın