Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2021 Ödül Töreni 13 Kasım’da

Kasım 4, 2021

Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2021 Ödül Töreni 13 Kasım’da

Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği Türkiye’deki yayıncılığın tüm paydaşlarını buluşturan, kitaplara ve edebiyata emek verenleri her yıl yeni gündemlerle bir araya getiren yıllık yayıncılık konferansı 11. yılında 13 Kasım 2021 Cumartesi günü çevrimiçi düzenleniyor.

PROGRAM

11.00     Açılış
11.15     BİRHAN KESKİN  Açılış Konuşması
11.30     BODOUR AL QASIMI  Dünya Yayıncılığının 2022 Vizyonu
11.45     SEMİH SÖKMEN  Yayıncılığın Kültürel Çeşitlilikle İmtihanı
12.00     NAZ BEYKAN  İklim Krizinde Geleceğin Yayınevleri
12.15     PANEL – Yayıncılığın Genç Sesleri                                                             
               MEHMET ERKURTMERVE SEVTAP ILGINVOLKAN AKMEŞE
13.15     ZEYNEP ORAL  Yayıncılık İlkelerimizle Yarını Kucaklamak
13.30     SÖYLEŞİ – Ticaret Savaşlarının Gölgesinde Kitap Dünyasının Geleceği
               KENAN KOCATÜRKBANU ÜNAL
14.30     ZEYNEP CEMALİ ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ – Çevrimiçi
               Dr. MÜREN BEYKAN  Yarışmanın 2021 Yılı Sonuçları
14.55     ERDAL KESRELİOĞLU  2022 Ekonomik Görünümü ve Dikkat Noktalarımız
15.15     ORHAN PAMUK  Kapanış Konuşması

Konferans hakkında…

Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin desteklediği konferansa; kitaplara yaratıcı emek veren yazar, editör, çevirmen ve sanatçılar; yayınevi çalışanları, telif ajansları, kitapçılar, dağıtımcılar, e-ticaret firmaları, dijital çözüm firmaları, tedarikçi firmalar; akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, kütüphaneler ve medyadan yetkililer katılıyor. 

Günışığı Kitaplığı’nın, yayıncılığımızın gelişmesi, standartlarının yükselmesi için sosyal sorumluluk bilinciyle 2011’den beri sürdürdüğü ücretsiz, tamgünlük konferans yıllar içinde gelenekselleşti, sektörün ajandasına girdi. Odağına edebiyat yayıncılığı olan konferanslarda, her yıl yayıncılık sektörünün öncelikli konularına da yer veriliyor.

Bugüne dek; Latife Tekin, Enver Ercan, Murathan Mungan, Oya Baydar, Enis Batur, Pınar Kür, Mario Levi, Nazlı Eray, Selim İleri, Feyza Hepçilingirler gibi değerli edebiyatçılar konferansın açılış ya da kapanış konuşmacısı oldular. Burhan Sönmez, Sema Kaygusuz, Yekta Kopan, Müge İplikçiBehçet Çelik, Irmak Zileli, Gündüz Vassaf, Mine Söğüt, Behiç Ak ve Pınar Öğünç gibi yazarların yanı sıra Altan Erkekli, Sadi Güran, Feridun Oral, Huban Korman gibi sanatçılar; Bekir Ağırdır, Levent Erden, Prof. Dr. Üstün Ergüder, Kutlukhan Kutlu, Yaman Akdeniz gibi uzmanlar; yayınevi yöneticileri, kitap eklerinin yayın yönetmenleri, meslek örgütlerinin yöneticileri, piyasanın önemli aktörleri ve ekonomistler özgün ve güncel içerikleriyle konferansa konuşmacı olarak katıldılar.

Kayıt için >>>

edebiyathaber.net (4 Kasım 2021)

Yorum yapın