Yusuf Atılgan söyleşisi 22 Ekim’de

Ekim 13, 2016

Yusuf Atılgan söyleşisi 22 Ekim’de

yusuf-atilgan“Türk Edebiyatında Yeni Bir Açılım: Yusuf Atılgan” söyleşisi 22 Ekim Cumartesi 14.00’te TESAK Konferans Salonu’nda yapılacak.

Tanıtım bülteninden

Konuşmacılar: Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgör, Ekrem Işın.

Çağdaşlarının özellikle toplumsal eserler yazdığı bir dönemde, “birey” ve “bireyin toplumla çatışması” temasını eserlerinde incelikle işleyen Yusuf Atılgan, modern bireyin açmazlarını, yani uyumsuzluğunu, alışkanlıklara olan isyanını, tutamak arayışını, bulamayışını, yalnızlığını, yabancılaşmasını, kaçışını, aşırı duyarsızlık ya da duyarlığını, yaşamının anlamsızlığını anlatır, artık kültleşmiş olan kitaplarında. Beylik olan her şeyi sorgulayan samimi ve yalın üslubuyla hem kent, hem kasaba, hem de köy edebiyatımızda, psikanaliz ve varoluşçu yaklaşımı temel alarak yansıtabilmiş nadide bir edebiyatçıdır.

Ölüm yıldönümünün yer aldığı Ekim ayında, “Ben, toplumdaki değerlerin ikiyüzlülüğünü, sahteliğini, gülünçlüğünü göreli beri, gülünç olmayan tek tutamağı arıyorum: gerçek sevgiyi…” diyen Yusuf Atılgan’ı, az ama öz yazan bu edebiyat ustasını TESAK’ta anıyoruz.

TESAK Konferans Salonu, 120 kişilik yer sayısıyla sınırlıdır.

Ücretsiz giriş kartları, etkinlik tarihinden bir hafta öncesi itibariyle TESAK Danışma’dan temin edilebilir.

edebiyathaber.net (13 Ekim 2016)

Yorum yapın