“Yürüyen Kentler” dizisinin 3. kitabı “Cehennem Makineleri” çıktı

Haziran 24, 2013

“Yürüyen Kentler” dizisinin 3. kitabı “Cehennem Makineleri” çıktı

Philip Reeve’in bilimkurgu dizisi Yürüyen Kentler’in 3. kitabı Cehennem Makineleri, ON8 Kitap’ça yayımlandı. 

Makineler diriliyor, anılar canlanıyor. Yürüyen Kentler’in palet izlerinde hesaplaşma vakti yakın. 

“Vineland’i terk etmeye karar verdim. Bir grup Yitik Oğlan buraya geldi. Meraklanmayın, amaçları zarar vermek değil. Beni de yanlarına alacaklar. Sal-kentler’i ve Av Alanı’nı, tüm dünyayı göreceğim ve tıpkı sizler gibi maceralara atılacağım… Söyleseydim beni engellemeye çalışırdınız. Kendime iyi bakacağım ve… en kısa zamanda döneceğim. Sevgiler, Wren”

Doğu ile Batı’nın savaşı dünyayı zifiri karanlığa sürüklüyor. Savaşın zihinleri altüst ettiği bir dünyada, uğruna yola çıkılan idealler bulanıklaşıyor ve kutuplaşma derinleşiyor. İnsan, toprağı canlandırmaktan aciz; yarattığı makinelerle ezip geçtiği ve çoraklaştırdığı dünyada verdiği yaşam mücadelesi her adımda daha ağır. Bir yanda Yürüyen Kentler, bir yanda Mobillik Karşıtları. Herkes, kadim dünyadan kalma Teneke Kitap’ın peşinde. Teneke Kitap hangi sırrı saklıyor?

Modern çağın Jules Verne’i İngiliz yazar ve çizer Philip Reeve, sıradışı buluşlarla, çevre meselelerine, politikaya, insana ve sevgiye dair derin bir duyarlıkla yazdığı bol ödüllü bilimkurgu dizisinin 3. kitabında, savaşlarla tükenen dünyanın ve vahşiliği son raddesine ulaşan insanın son dönemece giriş yolculuğunu anlatıyor.“Yürüyen Kentler” dizisinin 3. kitabı Cehennem Makineleri okurunu, gerilim ve heyecan dolu yolculuğun sondan bir önceki durağına davet ediyor.

edebiyathaber.net (24 Haziran 2013)

Yorum yapın