Yılmaz Sunucu Öykü Ödülü sonuçlandı

Aralık 14, 2022

Yılmaz Sunucu Öykü Ödülü sonuçlandı

Amacı günümüz kalemlerinin birçoğuna emek harcamış, yol açmış Eğitimci Yazar Yılmaz Sunucu’yu anmak, adını yaşatmak, onu ve değerlerini genç nesillere taşımak olan “Yılmaz Sunucu Öykü Ödülü” sonuçlandı. 

Yılmaz Sunucu’nun kızı Avukat Arzum Sunucu Kerimli önderliğinde düzenlenen ödüle Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından 150’nin üzerinde öykü başvurdu. Şartnameye uygun 130 öykü; Seçici Kurul üyeleri (Arzum Sunucu Kerimli, Buket Başaran Akkaya, Deniz Moralıgil, Erkan Şemin, Ersin Köseoğlu, Hande Baba, Kezban Şahin Taysun, Salim Nizam, Tayfun Ak) tarafından titizlikle değerlendirildi. 

“FARE KAPANI” adlı öyküsüyle ALİ DOĞAN birinciliğe

“DAVUD HAMAZ’IN KAFASI İLE” adlı öyküsüyle ÖZKAN KARAHAN ikinciliğe

Seçici kurul üyelerimizden eşit puan alan 

“KÖPRÜ” adlı öyküsüyle MEDİHA ÜNVER ve “YASEMİN KOKUSU” adlı öyküsüyle FİGEN UYGUNER üçüncülüğe layık görüldü.

“SOLUK BENİZLİ AMPUL” adlı öyküsüyle HÜLYA KARAASLAN ve “KAÇIŞ” adlı öyküsüyle MEHMET MÜCAHİD ATİK mansiyona değer bulundu. 

“RIFAT” adlı öyküsüyle GÖKÇEN KIRÇAN KAPLAN, SEÇİCİ KURUL ÖZEL ÖDÜLÜ’ne 

“MOR KADİFE TERLİKLER” adlı öyküsüyle ŞEBNEM BARIK ÖZKÖROĞLU, NİLGÜN ERDEM ÖZEL ÖDÜLÜ’ne

“BİR METREKARE” adlı öyküsüyle ÜMRAN KIRCI ŞINIĞ, CANİP TÜRKCAN ÖZEL ÖDÜLÜ’ne 

“AYAZ” adlı öyküsüyle ERDAL ERCİN, AYHAN ÇIKIN ÖZEL ÖDÜLÜ’ne layık görüldü.

Bornova Belediyesi’ne ait Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşen törende finale kalma başarısı gösteren, dikkate, anılmaya değer bulunan öykü yazarları da sahnede ağırlandı. 

“Anılmaya Değer Öyküler” yazar adlarına göre alfabetik olarak şöyle:

“Leylek” – Ahmet Orbay Sayü/“Derviş” – Ali Hanbay/“Evaston’da Öğleden Sonra” – Aykut Koca/“Atın Bunu Kütüphaneye” – Berat Beyoğlu/“Gülce” – Bihter Bilir/“Adı Azad” – Birol Engeler/“Hayalet Organ” – Buğra Han Baş/“Yandım Ormancı” – Burak Akbaş/“Tekinsiz Bir Yer” – Elif Nur Ateş/“Atlı Karınca ve Dönme Dolap” – Engin Kükrer/“Dik Yokuşlu Dar Sokak” – Fatma Katırcıoğlu/“Banliyö Treni” – Feyzi Tamgaç/“Telefon” – Gürcan Banger/ “Tomris Uyar Okuyan Kadın” – Hakan Cucunel/“İnsan Fabrikası” – Hasan Enez Kurnaz/ “Altanlardan Gelen Soğuk Hava Dalgası” – İ. Usame Yördem/“Bir Kutu Geçmiş – İnci Yılmaz Şimşek/“Hayal ve Sanat” – Mehmet Boncukoğlu/“Bana Bir Hâller Oldu Anne” – Muhammed Yavuz Görgülü/Körlük” – Nergiz İlimen/“Duraktaki Hayat” – Nihal Aksoy/ “Ziyaretçi” – Ozan Küllüoğlu/“Naciye’nin Umudu” – Özdem Satıcı Toprak/“Kadınlar Köyü” – Özge Burçak Öztürk Güven/“Üşüyorum” – Sevgi Ünal/“Bir Kadın Bir Erkek” – Sevin Sezgin/“Hanife”–Sülbiye Yıldırım/“Süslü Pembe”–Yayla Boztaş/“Aşk Hâli”–Zeynep Ezmen

edebiyathaber.net (14 Aralık 2022)

Yorum yapın