Yılmaz Güney’in yapıtları memleketi Adana’da

Ocak 5, 2017

Yılmaz Güney’in yapıtları memleketi Adana’da

boynu-bukukumutUsta yönetmen ve oyuncu Yılmaz Güney’in kitapları ilk olarak memleketi Adana’da, Çukurova Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşuyor.

Yılmaz Güney sadece yönetmen değil, aynı zamanda iyi bir oyuncu, senarist ve yazardı. İthaki Yayınları, sinema dünyasının usta ismi Yılmaz Güney’in tüm yapıtlarını, Ocak 2017 itibariyle yayımlıyor.

İlk sırada, sinema tarihinin önemli filmlerinden “Umut”un senaryosu ve 1972 Orhan Kemal Roman Ödüllü “Boynu Bükük Öldüler” isimli yapıtları var.

Fatoş Güney söyleşisi

7- 15 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı’nda 7 Ocak Cumartesi günü, Çukurova Salonu’nda saat 15.15 – 16.15 arasında Fatoş Güney, ”Yılmaz Güney’in Özlediği, Düşlediği Şehir: Adana-Umut Filminin Serüveni” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

 “Uluslararası değeri olan bir filmi yine uluslararası bir festivalde başarı elde etme gayesiyle yurtdışına gönderdim. ‘Umut’ filminin yurtdışında festivale gönderilmesi için yaptığımız müracaatlar cevapsız bırakılınca biz de bu filmi yurtdışına kaçırttık. Bu bir suçsa bu suçtan ötürü verilecek ceza da bana şeref verecektir.”

Yılmaz Güney

edebiyathaber.net (5 Ocak 2017)

Yorum yapın