Yeni kurulan bir yayınevi dosyalarınızı bekliyor

Ekim 12, 2021

Yeni kurulan bir yayınevi dosyalarınızı bekliyor

Yeni kurulan Kitapol Yayıncılık yazar adaylarına dosyalarını göndermeleri için çağrı yapıyor:

“Teknolojinin yaygınlaşması ile verilere, bilgilere ve daha önce üretilmiş olan şeylere daha kolay erişebiliyor olsak da, hızlı tüketim çağında derinleşmek ve derinleşmek için gerekli kaynaklardan beslenebilmek daha da zorlaşıyor. Bu ters orantılı süreç bir yandan yaratıcı üretimlerin ortaya çıkmasını, toplumsallaşmasını, onu ortaya koyanı da dönüştürerek bir sonraki üretimine onu hazırlamasını da kolaylaştırmıyor.

Bir yandan eserlerin ortaya çıkarılmasını zora koşan bu süreç, diğer yandan da onun toplumsallaşabilecek kanallar ile bugün ve yarın için ulaşmak istediklerine temas edebilmesini farklı şartlara bağlıyor. Mevcut iktisadi sistemin içinde bir “sektör”e ve onun muhasebelerine sıkıştırılmış olan bu “toplumsallaşma” olanağını edinmek de kimi zaman yaratıcılık ve özgür düşüncenin bazı kalıplara sıkıştırılmasına yol açabiliyor. 

Bu sıkışmışlığı aşabilmek, akışın içinde olabilmek, eser ortaya koymak ve erişebilmek için emek, cesaret, sabır ve hedeflerin ortaklaşabileceği kanallardan geçiyor.

Bu nedenle KİTAPOL yayıncılık olarak kurgu edebiyat ve inceleme-araştırma, eğitim alanlarında eserlerini toplumsallaştırmak isteyen yazar ve yazar adaylarına çağrı yapıyoruz.

Bahsettiğimiz çelişkileri birlikte aşabileceğimiz, “İyi kitaplar, okurla buluşsun diye” başlattığımız çalışma ile ilgili detaylı bilgi almak ve tanışmak için internet sitemizi ziyaret edebilir, bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

www.kitapol.com.tr/editor

whastapp: +90 545 440 11 84″

edebiyathaber.net (12 Ekim 2021)

Yorum yapın