Yeni kültür ve sanat portalı oiktoz, yayın hayatına başladı

Kasım 10, 2023

Yeni kültür ve sanat portalı oiktoz, yayın hayatına başladı

Kültür sanat portalı oiktoz yayın hayatına başladı.

oiktoz’un hikayesi ve site içeriği hakkında:

oiktozbolca kültür çokça sanat mottosuyla yola çıkan bir kültür sanat girişimidir.

Bir websitesibir sanat kulübübir dergisibir sanat bülteni ve içerisinde şimdiden birçok oiktozlu barındıran yaşayan ve gelişen bir topluluktur. Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yayın yapmaktadır.

Kuruculardan biri, bir gün “oiktos” filmini izlemiş ve çok etkilenmiştir. Film; kendine acınmasından mutluluk duyan ve bu mutluluğun devam etmesi için de acınası şeyler yapan bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Kim bilir acaba kimler aynı duyguları onunla paylaşıyor diye düşünmüş ve iç geçirmiştir. Bu düşünce aynı zamanda okuduğu kitaplar ve izlediği tiyatrolarda da hakimdir. Filmi büyük bir hevesle diğer kurucuya anlatırken o da okuduğu bir kitaptan alıntılar yaparak cevap vermiştir. Sinema ve edebiyatın buluştuğu bu konuşma oiktoz’un kurulmasına da vesile olmuştur.

Bu ikili; oiktos’un bir harfini değiştirmiş ve yeni bir anlam kazandırmıştır.

Artık oiktoz; kültür ve sanatla ilgilenmekten mutluluk duyan ve bu mutluluğun devam etmesi için de bu alanda üreten insanların hikayelerini anlatan bir oluşumdur.

oiktoz evreni içerisinde yer alan kavramlarla tanışın…

oiktozlu: oiktoz.com’da yazar olanlara verilen isimdir. Sizler de kendi eserlerinizi ve inceleme yazılarınızı oiktoz.com’da yayınlayabilir ve oiktozlu olabilirsiniz. oiktozlulara sunduğumuz ayrıcalıklara ve nasıl oiktozlu olacağınıza dair bilgiye websitemizden ulaşabilirsiniz.

oiktoz sanat kulübü: oiktoz çatısı altında her ay kitap, film ve tiyatro önerilerinde bulunacağımız, katılımcılarımızdan öneri alacağımız, çokça okuyup çokça izleyip çokça da yorum yapacağımız bir sanat kulübümüz bulunmaktadır. Her ay 1 yüz yüze (Şimdilik İstanbul’da) 1 de online buluşma gerçekleştiriyoruz. Online buluşmalar vesilesiyle de tüm Türkiye’den ve yurtdışından kulübümüze üye alımları yapıyoruz. Sizlere sadece kitap okuma, film ve oyun izleme vadetmiyoruz aksine yeni bir sosyal çevreye dahil olma ve bu çevre içerisinde kendinizi sanat alanında geliştirme fırsatı da sunuyoruz.

oiktoz dergi: üç ayda bir şimdilik dijital olarak yayınlanan, ilerleyen dönemlerde basılı olarak da okuyucularıyla buluşacak ücretsiz bir dergidir. Dergi içerisinde; oiktoz evreninde yer alan seçkin inceleme yazıları, misafir yazarlarımızın değerli eserleri, edebiyat ve sanat alanında duayen ve eser üreten kişilerle röportajlar yer alacaktır. Dergide yer alacak içeriklerin büyük bir bölümü; oiktoz.com’da iki ay boyunca en çok okunan oiktozluların yazılarından oluşacaktır.

oiktoz sanat bülteni: oiktoz.com‘da yayınlanan tüm yazılardan haftalık haberdar olmak isterseniz eğer sanat bültenimize hızlıca kayıt olabilirsiniz. Sizlerle her hafta; edebiyat, sinema ve tiyatro özelinde yazdığımız inceleme yazılarımızı, sanat ve kültür alanındaki güncel etkinlik duyurularını, misafir yazarlarımızın yazdıkları farklı türdeki eserleri ve oiktoz’un gerçekleştirdiği özel etkinlikleri paylaşıyor olacağız.

Son olarak; öykü, şiir, roman, deneme vb. edebi yazılarınızı [email protected] adresine göndererek “Misafir” köşemizde yer alabilirsiniz.

Gündem başlığında yayınlatmak üzere; güncel haberlerinizi, bültenlerinizi, duyuru ve tanıtımlarınızı da [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Sizleri oiktoz evrenine dahil olmaya davet ediyoruz. Gelin bolca kültür çokça sanat konuşalım…

edebiyathaber.net (10 Kasım 2023)

Yorum yapın