Yeni İnsan Yayınevi’nin kitapları farklı dillerde

Aralık 30, 2021

Yeni İnsan Yayınevi’nin kitapları farklı dillerde

Yeni İnsan Yayınevi’nin kitapları farklı dillerde yayımlanacak.

Tanıtım bülteninden

18 kitabımızın beş farklı dile hak satışı gerçekleşti! Bu gurur; yazarı, editörü ve okurlarıyla hepimizindir.

Neden Türkçe yazılan kitaplar, dünyanın başka dillerinde okunmasın? Bu topraklarda üretilen metinlerin değeri yok mu? Dünyaya söyleyecek sözümüz tükendi mi? Bu sorular aklımıza takıldıkça uykularımız kaçıyordu.

Anadolu, kültürün doğduğu topraklardır. Kadim halklar burada yeşerdi, yaşadı, üretti ve iz bıraktı. Belki çıplak gözle görünmez oldular ama asla kaybolmadılar. Öyleyse bu topraklarda yazılan metinlerin, dünyaya söyleyecek sözü var. Tembelliği kenara bırakıp, kolları sıvadık.

Heves etmiştik bir kere. Yol yordam araştırdık. İlk adımı attık; dünyanın en büyük kitap fuarı Frankfurt’ta ve dünyanın en önemli çocuk kitap fuarı Bologna’da kendi standımızı açtık. Türkçe kitaplarımızı sunduk, bıkmadan usanmadan anlattık. Kitaplarımızı en iyi biz biliriz düşüncesiyle, başka ülkelerden yayıncılara yazarlarımızı tanıttık.

Bir, iki derken baktık ki başarıyoruz! Geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, sayısız yıldır gidip katıldığı Frankfurt’ta stant açamazken, biz orada Türkiye’yi temsil ediyorduk. Sosyal medyada o kadar çok tebrik mesajı aldık ki inanın biz de şaşırdık.

Önümüzdeki sene de hız kesmeden kitaplarımızı dünyanın dört bir yanındaki yayıncılara sunmaya devam edeceğiz. En büyük motivasyonumuz, doğup yeşerdiğimiz topraklardan gelen destek, inanın. Yayıncı olarak bunu söylemek ayıp olabilir ama bazen söz tükenir. İnsanın boğazına bir şey düğümlenip oturur. O his, o çocuksu coşku, işte peşinde olduğumuz duygu budur.

edebiyathaber.net (30 Aralık 2021)

Yorum yapın