Yeni bir yayınevi: Puksavida

Mart 15, 2017

Yeni bir yayınevi: Puksavida

Kalabalikkk-1_1024x10246:45 Yayınları ile tanınan Çaydamlı Basın Yayın çatısı altında Puksavida adlı yepyeni yayınevi, Burak Tamdoğan’ın, “Kalabalık Olmanın Esasları” adlı öykü kitabıyla yayın yaşamına başladı.

14 öyküden oluşan ve birbirinden olağan yalnızlıkları bir araya getirerek kalabalıklaştıran bu kitap, aynı zamanda Burak Tamdoğan’ın da ilk kitabı olma özelliğini taşıyor. Oyuncu kimliğiyle tanınan Yazar, DTFC Tiyatro Bölümü’nden önce ODTÜ Psikoloji Bölümü’nde okudu. Sanatçı, farklı bir disiplinde verdiği bu yapıt ile görünenin ardındaki kimliğini de ortaya koyuyor.

Puksavida, 6:45 çizgisi dışında kalan; güncel edebiyat, yerli ve yabancı yazarlar, ilk kitaplar ve klasiklerden oluşan yapıtlarla faaliyete geçti.

Puksavida’nın bu ilk kitabında olduğu gibi bundan sonraki kitaplarında da kapak çalışmaları kişisel sergileri ile ilgi gören Ressam Erhan Cihangiroğlu tarafından hazırlanacak. Bir sanatçının, başka bir sanatçıyı okuyup yorumlaması niteliğini taşıyan PUKSAVIDA kapakları da bu sebeple ayrıca kıymetli yapıtlar. Kitap ayraçları da kapakların birer örneği olarak kartpostal şeklinde hazırlanıyor.

İlk yarıyıl için, her ay bir kitap çıkarmayı planlayan Puksavida’nın sıradaki yapıtlarının çalışmaları da devam ediyor.
Önümüzdeki aylarda dosya kabulüne de başlayacak olan PUKSAVIDA yeni yazarların nitelikli yapıtlarını da okurla buluşturacak. Sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek olan çağrılarının ardından gelecek başvuruları titizlikle değerlendirmek ve Türkçe Edebiyat’a yeni imzalar kazandırmak, yayınevinin amaçlarından biri.

Türkçeye yabancı bir kelime olan Puksavida, 1975 yılında İtalya’da yayınlanmaya başlayan çizgi roman Mister No’da sıkça kullanılan ve Brezilya Portekizcesinden “vay canına” diye çevrilebilecek bir nida.

edebiyathaber.net (15 Mart 2017)

Yorum yapın