Yemek ve Kültür 70. sayıya ulaştı

Ocak 7, 2023

Yemek ve Kültür 70. sayıya ulaştı

Yemek ve Kültür dergisinin 70. sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Yayın hayatında yetmişinci sayısına ulaşan Yemek ve Kültür dergisi, kutlamasını “tatlı” dolu konu başlıklarıyla yapıyor.

Utku Can Topçu, “Tavukgöğsü ve Blancmange’ın Arap kökenlerinin göz ardı edilmiş tarihi”, Musa Dağdeviren, “Tavukgöğsü ve helisenin akrabaları arasında bir gezinti”,  Özge Samancı ise “Osmanlı mutfağında tavukgöğsü” başlıklı yazılarıyla tavukgöğsü üzerine özel bir dosya oluşturuyorlar.

Alp Türkmenoğlu’nun Friedricht Unger’in Şark Şekerciliği kitabını tanıttığı yazısının yanında Pelin Özer’in Göreme Muhallebicisi’nden İlhan Yalçın ile yaptığı söyleşiyle birlikte yetmişinci sayı tatlı konusunda arşivlerde yerini almaya aday.

Enis Batur’un “Çılgın yemek şölenleri”, Maxime Rodinson’un “İslam medeniyetinin tüketim ve eğlence alanında Orta Çağ Avrupa medeniyeti üzerindeki etkileri: beslenme”, Gökhan Akçura’nın “Arşivden Lezzetler/ Tokatlıyan Lokantası” derginin diğer konu başlıkları arasında.

Her sayıda olduğu gibi, Musa Dağdeviren unutulmuş halk yemeklerinden yedi tarif vermeye devam ediyor. Süleyman Bulut, “Çimdik” ve “Bilmece Mutfağı” köşelerini sürdürürken Zeliha Özkan “Toskana” filminin büyülü atmosferinde geziniyor. Edebiyat bölümündeyse Nazlı Eray’ın “Mutlu Yuvalar, Sıcak Yuvalar” adlı öyküsü ve Emily Dickinson’un 579 numaralı sonesi okurların ilgisini bekliyor.

İmam CiciMuhammet Şengöz ve Hakan Tüzün Şengün’ün çizimleri her sayıda olduğu gibi Yemek ve Kültür’ün görselliğini varsıllaştırıyor. On yedi yılın yazıları, yazarları, çizerleri ve fotoğrafçılarının yer aldığı indeks de yetmişinci sayının eki olarak sunuluyor.

edebiyathaber.net (7 Ocak 2022)

Yorum yapın