Yemek tutkunları için en güzel filmler

Mart 27, 2021

Yemek tutkunları için en güzel filmler

Restorana gitmekten, yeni tarifler denemekten ve yemekler hakkında sohbet etmekten keyif alıyorsanız, siz de bir yemek tutkunusunuz demektir. İşte, Oggusto’nun hazırladığı seyretmesi birbirinden keyifli, yemek konulu filmler listesi.

Chef

Carl Casper şık bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefis olmasına rağmen, lokantanın menüsüne bağlı çalıştıkça yaratıcılığı ve yemeklerinin lezzeti düşüşe geçer. Bunlar yetmezmiş gibi bir de önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur.

Julie & Julia

Meryl Streep’in başrolde yer aldığı Julie & Julia, iki gerçek hikâyeye yaslanıyor. Film, zaman ve mekân olarak birbirlerinden ayrı olsa bile hayatları iç içe geçen iki kadının hayatlarını merkezine alarak hiçbir şeyin imkansız olmadığını anlatmakta olan bir romantik dram olma özelliğini taşıyor.

Ratatouille 

Yemeklerin arkasındaki beynin bir fare olduğu bu animasyon filminde, Fransız mutfağının ne kadar özel bir mutfak olduğunun da altı çiziliyor. Remy, Şef Gusteau’nun restoranında şef olmayı arzuladığından, restorandaki Alfredo Linguini ile arkadaş olur. İkisi birlikte mutfakta etkileyici bir çorbayla ilk kez fark ediliyorlar ve işler gelişmeye başlıyor.

The Hundred-Foot Journey, Aşk Tarifi 

Bombay’da yaşayan Hassan Haji, dedesinin sayesinde mutfakla küçük yaşlarda tanışmış ve ilgisini yeteneğiyle pekiştirmiştir. Sonrasında Hassan, dedesinden kalan işletmeyi başarıyla işletirken bir anda beklenmedik bir trajedi nedeniyle Bombay’dan taşınmak zorunda kalır. Ailesiyle birlikte Fransa’nın bir kasabasına yerleşir ve hazırlıklara başlayıp restoranını burada açar. Bu yeni restoranın sunduğu Hint mutfağı kısa sürede bölge halkının dikkatini çeker.

Soul Food, Ruhun Gıdası 

Ahmad’ın ailesi, zor bir dönemi atlatabilmek için uzun süredir devam eden geleneklerine güvenir. Bu gelenek, ailenin farklılıklarını bir kenara bırakıp bir araya gelerek yedikleri bir Pazar günü yemeğidir.

Today’s Special, Günün Menüsü


Kendi ülkesinin mutfağıyla yeniden tanışan Samir adında yetenekli bir şefin öyküsü. Filmde yemek pişiren başarılı şef Samir, Hint yemeklerinin büyüleyici tarifleriyle yeniden kendi kültürünü ve ülkesine duyduğu tutkuyu keşfedip etkilenecektir.

Dinner Rush

Etkili bir önermesi olan bu bağımsız filmde, Louis Cropa’nın, restoranının çeşitli karakterlerle dolu olduğunu keşfetmesi için gereken tek bir akşamdır. Cropa, hareketli aşçılarla dolu bir mutfağı yönetmeye çalışırken bir yemek eleştirmenini memnun etmek zorunda kalır. Biraz dram uyandıran bir film hakkında konuşun! Aşçıların tavalarını vahşi bir ateşin üzerine kullandığı panoramik sahnelere yemek tutkunları hayran kalabilir.

Tortilla Soup, Tortilla Çorbası

Bir gurme şefi ve üç güzel kızı hakkındaki bu komedi filminde, Martin (Elizondo) işini çok seven bir şeftir. Nefis ana yemeklerden leziz tatlılara kadar her yaratım sürecini, inanılmaz bir yetenek ve tutkuyla ortaya çıkartmaktadır.

Chocolat, Çikolata


Film, bir kadının kızıyla birlikte küçük bir Fransız kasabasına taşınma sürecini konu almaktadır. Sakin bir kasaba olmasına rağmen minik bir çikolata dükkânı açarlar ve kasaba halkı da bu sevimli dükkândaki lezzetli yiyeceklerle yeni bir hayata adım atmış olur. Bu yeni çikolata dükkânını benimseyenler kadar, karşı duranlar da vardır.

A Touch of Spice, Bir Tutam Baharat

https://www.youtube.com/watch?v=DioZyZQUDTY

Filmin konusu, özellikle yemek alanında akıl hocası olan büyükbabasının Fanis’e hem yemeği hem de hayatı tatlandırmak için tuz ve baharat katmanın gerekli olduğunu öğretmesidir. Büyüdüğünde iyi bir aşçı olan Fanis, yemek yapmaktaki bu başarısını etrafındaki insanların hayatına dokunabilmek için kullanır. Yıllar sonra İstanbul’a dönen Fanis’e bu dönüş kendi hayatına baharat katmamış olduğunu göstermiştir.

Burnt, Çok Pişmiş 

Eski ününe artık sahip olmayan bir aşçı olan Adam’ın eskisi gibi olabilmek için verdiği mücadele sürecini anlatan film, özellikle birbirinden lezzetli yemeklerin pişirildiği mutfakta geçen sahnelerle izleyicinin seyir zevkini katlıyor.

JIRO Dreams of Sushi, JIRO’nun Sushi Hayalleri

Belgesel tadında olan bu filmi, özellikle sushi severler için listemize ekledik. Japonya’nın Michelin yıldızlı meşhur sushi ustası Jiro’nun hayatını konu alan film, birbirinden farklı sushileri adeta sergiliyor. Ayrıca film bize kendimizi, hayatımızı sorgulamayı ve ömrümüzü uğruna harcadıklarımızı düşünmeye yöneltiyor. Filmi izlerken Japonya kırsalındaki tapınaklardan Tokyo’nun işlek caddelerine ve başarılı usta Jiro’nuneşsiz mutfağına kadar uzanıyor.

Big Night, Büyük Gece

Bir İtalyan restoranı açmak için İtalya’dan Amerika’ya gelen Primo ve Secondo kardeşlerin işleri bekledikleri gibi gitmez. Başarılı olma potansiyelleri olmasına rağmen kardeşler, restoranlarını canlandırmak için, ünlü müzisyen arkadaşlarından tek gece için restoranlarında çalmalarını isterler. İşte o gece “Büyük Gece”dir.

No Reservations, Aşk Tarifi

Masterchef Kate, zamanının neredeyse tamamını çalıştığı Manhattan’daki Bleecker Restoran’da geçirir; bu yüzden hayatında başka hiçbir şeyle ilgilenemez hale gelmiştir. Muhteşem yemekler yapan Kate, her şeyi kusursuzca hazırlar, ta ki yine iyi bir chef olan Nick restoran ekibine katılıncaya kadar. Birbirinden başarılı bu iki chef arasında hırs dolu bir yarış başlar.

Kaynak: Oggusto.com (27 Mart 2021)


Yorum yapın