Yedi Denizlerde dizisinin yeni kitabı raflarda

Eylül 30, 2016

Yedi Denizlerde dizisinin yeni kitabı raflarda

yedi_denizlerde_3_kukreyen_kirklar_kapak.inddDelal Arya’nın Yedi Denizlerde dizisinin üçüncü kitabı “Kükreyen Kırklar” 11 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Babası bir zamanlar açık deniz kaptanı olan ve çocukluğu babasıyla birlikte uzun deniz yolculuklarında geçen Delal Arya’nın sıra dışı yaşamından izler taşıyan Yedi Denizlerde’de macera hız kesmeden devam ediyor!

Kahramanımız Renda, hayatını denizde geçiren bir çocuk. Babası Kaptan Dodo’nun gemisi Shonga’da yaşıyor. Annesine dair elindeki tek ipucu olan kanatlı bir denizatını arıyor. İkinci Kaptan’ın çocukları Palu ve Solin ise onu bu macerasında hiç yalnız bırakmıyor. İkinci kitapta kahramanlarımızın yolları Güney Atlantik Okyanusu’nda ve sırlarla dolu İskelet Sahili’nde devam ederken üçüncü kitapta Shonga’nın rotası Sri Lanka’ya doğru çevriliyor…

Piri Reis’in haritasında yepyeni bir rota!

Gizemli yelkenli Elephantus dümenini Antarktika’yı çevreleyen denizlere kırıyor. Soğukla ve fırtınalarla boğuşan Renda, Solin ve Palu’nun omuzlarına yüklenen görevin ağırlığı, kırkıncı güney enleminin kükreyen rüzgârları eşliğinde günden güne artıyor. Dünyanın dengesini koruyan gücün peşindeki çıkar sahipleri karanlık emellerinde son derece ısrarlı. Üstelik Kanatlı Denizatı’na uzanan yolculuğun güzergâhı gizemli bir delegasyonla ve tarihin önemli isimleriyle kesişiyor.

Issız bir ada, bir hayalet gemi, Piri Reis’in bilinmeyen seyahati, bulmacaya gizlenmiş çok önemli bir sır… Ve Shonga, rotasını Sri Lanka’ya doğru çeviriyor…

Okyanus rüzgârlarıyla büyümüş yazar Delal Arya’nın sevilen dizisi Yedi Denizlerde’de macera gitgide tırmanıyor! Üçüncü kitapta kahramanlarımız, büyük sorumluluklarını yerine getirmeye çalışırken, insanı dönüştüren şeyin yalnızca zaman değil, aynı zamanda deneyimler olduğunu fark ediyor.

Delal Arya 1979 doğumlu yazarın çocukluğu, gemilerde kaptanlık yapan babasıyla birlikte okyanusları dolaşarak geçti. Maymunu ve papağanıyla birlikte denizlerde yaşadığı maceralar ve uzak ülkelerin atmosferi onu derinden etkiledi. Yazarlık serüveni daha bu yaşlardayken kaleme aldığı serüven hikâyeleriyle başladı. İtalyan Kız Ortaokulu’nu ve İtalyan Lisesi’ni bitirdi. Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünden mezun oldu. Gizemlere ve eski uygarlıklara olan merakı onu arkeoloji okumaya itti. Kazılara katıldı. Bugün çeşitli dergilerde ve gazetelerde seyahat yazıları yazıyor. Ulysses Moore, Yükselen Dünyanın Savaşları ve Spiderwick Günceleri gibi çocuk kitaplarının çevirmenliğini yaptı. Yazarın dört kitaplık Pera Günlükleri serisi ve üç kitaba ulaşan Yedi Denizlerde serisi Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

**

“Renda gözlerini kısarak, yüzünde bir kırbaç gibi

şaklayan rüzgâra ve önünde yükselen dev dalgaya baktı.

‘Dünyanın sonu gelmiş olmalı,’ diye düşündü sakince.

Gemi su kütlesinin içine kafaüstü saplandı.

Belki de dünyanın başlangıcıydı, kim bilir?”

**

Benim için gemi bir şato gibiydi. Deniz benim krallığım, koşarken oraya buraya vurduğum dizlerimdeki morluklar da savaş yaralarımdı. Makine dairesi zindanlar, geminin karnına geçilen koridorlar yeraltı sarayları olurdu hayalimde. Ambarlar dağların kraterleri, balinalar deniz canavarlarıydı. Afrika’nın liman şehirlerinin, yağ tabakasıyla kaplı kanalları, yemyeşil ormanları ve uzaklarda tüten fabrika bacalarıyla ziyaret ettiğim bilim kurgu ülkeleri olduğunu düşlerdim. Kamaramda ranzanın üst katına çıkar, hayalimden uydurduğum haritalar çizer, ülkeler keşfederdim. Deniz benim hayal gücümü hem geliştirdi, hem de o uydurduğum haritalar gibi hayallerimin sınırlarını çizdi, onları bilge bir akıl hocası gibi düzene soktu. – Delal Arya ”

Egoist Okur (Gülenay Börekçi’nin Delal Arya ile gerçekleştirdiği Haziran 2015 tarihli röportajdan )

edebiyathaber.net (30 Eylül 2016)

Yorum yapın