İsa Çelik fotoğraf sergisi açılıyor

Eylül 30, 2016

İsa Çelik fotoğraf sergisi açılıyor

isa_celik_sergi2İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), 2016-2017 sanat sezonunun ilk sergisinde, 5-26 Ekim tarihleri arasında usta fotoğraf sanatçısı İsa Çelik’i ağırlıyor.

Genci yaşlısı, kadını erkeğiyle sokaklardan insan portrelerini kadrajına sığdıran usta sanatçı, “55. Sanat Yılı” sergisiyle sanatseverlerin karşısına bir kez daha insan ruhunu çıkarıyor.

5 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 15.00’da İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy yerleşkesinde gerçekleştirilecek açılış kokteyli ile sanatseverlere kapılarını açacak olan sergi, 26 Ekim’e kadar İKÜSAG’da ziyarete açık olacak.

Kent ve insan

Sanatında insanı merkeze alan usta fotoğrafçı İsa Çelik, “55. Sanat Yılı” adlı sergisinde yer alan fotoğraflarda Doğu’dan Batı’ya çeşitli kentleri ve o kentlerdeki insanı fotoğraf karelerine taşıdı. Çelik, 2013’te kutladığı 55. sanat yılı için çekmiş olduğu fotoğraflarla oluşturduğu bu sergide yer alan fotoğraflarda doğayı ve insanı ana konusu haline getirdi. Beyoğlu, Karaköy, Kıyıköy, Kilyos gibi İstanbul’un farklı yerlerinden fotoğraf karelerinin dikkat çektiği fotoğraflar arasında Yalova, Bolu, Zonguldak, Karabük, Ankara, Malatya, Nevşehir, Karaman, Konya, Afyon gibi Anadolu kentlerinin sokaklarından da kareler de yer alıyor.

İsa Çelik Kimdir?

1973’teki “İnsan” adlı ilk fotoğraf sergisi ile birlikte 100 kadar kişisel sergiye imza atan fotoğraf sanatçısı İsa Çelik’in yaşamında “insan” ve “çocuk” en önemli konular oluşturdu. Çocukları sadece fotoğraflamadı, aynı zamanda onlar için yazdığı masallar birçok çocuk dergisinde yayınlandı.

Sanatsal bir eylem olarak gerçekleştirdiği fotoğraf çalışmalarının yanı sıra bilim, kültür ve sanat insanlarının portre fotoğrafları ve Anadolu uygarlıkları fotoğrafları çekti.

Pek çok karma fotoğraf sergisine katıldı. Çok sayıda dia pozitif gösterisi gerçekleştirdi. UNESCO’ya bağlı, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP’ın “Artist of FIAP” (AFİAP) unvanına sahip olan İsa Çelik’in fotoğrafları uluslararası sergi, yarışma ve bianellerde yer aldı.

Fotoğrafın yanı sıra illüstrasyon, afiş ve poster tasarımı, kaset ve CD kapağı da tasarımı da yaptı. Ayrıca resim, seramik, taş ve ağaç heykeller yaptı. Çizgi film çalışmalarına imza attı.

edebiyathaber.net (30 Eylül 2016)

Yorum yapın