Yazı Evi Dergi’nin Mayıs-Haziran 2015 sayısı “Sansür” temasıyla yayımlandı

Mayıs 12, 2015

Yazı Evi Dergi’nin Mayıs-Haziran 2015 sayısı “Sansür” temasıyla yayımlandı

yazı eviYeşim Cimcoz Yazı Evi bünyesinde çıkan Yazı Evi Dergi’nin Mayıs-Haziran 2015 sayısı “Sansür” temasıyla yayımlandı.

Toplumsal gündemle bağını her zaman korumayı hedefleyen, edebiyat ağırlıklı kültür sanat dergisi Yazı Evi Dergi, basılı yayın anlayışıyla dijital yayıncılığı bütünleştirmeyi hedefliyor. Her sayısında farklı bir tema belirleyen dergi; içeriğini oluşturan röportajlarla, eleştiri ve inceleme yazılarıyla, atölye tanıtımlarıyla, öykülerle okurlarıyla buluşmayı sürdürüyor.

http://dergi.yesimcimcoz.com/ adresinden takip edebileceğiniz Yazı Evi Dergi son sayısında, edebiyatı, sinemayı, tiyatroyu, müziği bir gölge gibi takip eden sansür meselesini, öykülerle, röportajlarla, derleme yazılarıyla tartışmaya açıyor.

“Sansür mü Simbiyosis mi?” başlıklı yazısıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Güçlü dergide yer alıyor. Yazarlar Şebnem İşigüzel, Behçet Çelik ve Ferhat Uludere otosansür ve sansür ile ilgili röportaj verdiler. Müzisyen Ufuk Lüker ve sansürle ilgili birçok çalışmaya imza atan Siyah Bant’tan Pelin Başaran derginin konuklarından. Fanzin dosyasında Yalnızlar Mektebi var.

Geçmişten günümüze yasaklanan kitapların listesi kitap bölümünde yer alıyor.

Öykü bölümünde Ekin Köker ve Cemal Erdem var.

edebiyathaber.net (12 Mayıs 2015)

Yorum yapın