Yazarın Odası üç yaşında

Mart 2, 2022

Yazarın Odası üç yaşında

Meltem Dağcı tarafından hazırlanan, yazarların yaşamları, yazdıkları mekânları ve son zamanlarda okuduğu kitapların yakınları tarafından anlatıldığı Edebiyat Haber’in sevilen dizisi Yazarın Odası üç yaşında. Yazarın Odası’nın hikayesini Meltem Dağcı anlattı:

“Okur gözüyle yazarların odasını, yazma biçimlerini hayal etmekle başladı her şey. Böylelikle Yazarın Odası üçüncü yılını geride bıraktı şimdilerde. Yazarlar ya da şairlerle yaptığım söyleşi Perşembe günleri yayımlanıyor. Yazarın odasına konuk olduğum bu köşede yazarların yazma alışkanlıkları/ritüelleri, okudukları kitaplar, ilginç anılarına dair merak ettiğim sorular bir yakını tarafından yanıtlanıyor. Her hafta yazarların yanıtlarını beklemek oldukça heyecan verici. 

Yazarın Odası köşesi üç yıl öncesinde zihnimde şekillenirken ağırlıklı olarak kadın yazar/şairleri konuk etme fikriyle yola çıkmıştım. Virginia Woolf’un sözün şu sözü kulaklarımda çınlanmış olmalı o aralar.  “Para kazanın, kendinize ait ayrı bir oda ve boş zaman yaratın. Ve yazın, erkekler ne der diye düşünmeden yazın!”  Ve kadınlardan birçok şey öğrenmek, seslerini duyabilmek muhteşemdi.”

Yazarın Odası’na [email protected] aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (2 Mart 2022)

Yorum yapın