Yazarın Odası beş yaşında

Mart 30, 2024

Yazarın Odası beş yaşında

Yazarın Odası beşinci yılını doldurdu. Edebiyat Haber bünyesinde Yazarın Odası söyleşileri bildiğiniz üzere her Perşembe yayımlanıyor. Serinin yürütücüsü Meltem Dağcı, Yazarın Odası’nın dördüncü yaşı için bir yazı kaleme aldı:

Yazarın Odası beşinci yılını doldurdu. Edebiyat Haber bünyesinde Yazarın Odası söyleşileri bildiğiniz üzere her Perşembe yayımlanıyor.

Yazarın hayal ve kurmaca dünyasında yazma biçimlerinin, okuma alışkanlıklarının, yazmayla olan ilişkisinin, meselelerinin yansıdığı metinler okura başka bir kapı açmaktadır. Bu kapıların aralandığı zihinlerde yazıya hizmet eden bütün olasılıkları şöyle düşünün isterseniz. Ne kadar çok geçit, patika, kestirme yollar, çıkmaz sokaklar metine sızıyor. Hepsi birbirinden ayrı, bir o kadar da bütünleşmiş parçalardan oluşmakta. Bu sızıntılarla harmanlanmış kitabın varlığı, okur için muazzam bir düş. Edebiyat bu yüzden çok kıymetli.    

Yapma eylemi ile yazma eyleminin izdüşümünü, yazarın yolculuğuna tanık eden yakınlarını her hafta bu köşemde konuk ediyorum. Yazarın edebiyattaki yolculuğunun balkonda, çatı katında, evde, mutfakta, ağaç altında okunması keyif verici.

Yazarın Odası’na [email protected] aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (30 Mart 2024)

“Yazarın Odası beş yaşında” üzerine bir yorum

Yorum yapın