Kenan Kocatürk, Uluslararası Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu’na yeniden seçildi

Kasım 27, 2023

Kenan Kocatürk, Uluslararası Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu’na yeniden seçildi

Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin (IPA) 2023 Genel Kurulu, 21 Kasım 2023 tarihinde çevrimiçi düzenlendi.  Genel Kurulda, oy hakkı bulunan tüm IPA üyelerinin eksiksiz katıldığı bu yılki IPA komite seçimlerinin sonuçları açıklandı. Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kocatürk, daha önce yine seçimle kabul edilip görev yapmakta olduğu IPA Yönetim Kurulu’na ikinci kez seçildi. Bir dönem daha IPA Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak olan Kocatürk, yeni dönem için IPA Yönetim Kurulu’na seçilen beş kişi arasında en yüksek oyu alan aday oldu. 

Farklı ülkelerden yayıncılık kuruluşlarının IPA’ya üyelik başvurularına ilişkin kararlar da Genel Kurulda onaylandı. IPA’nın 9 yeni üyesi oldu ve böylece üye dağılımı 81 ülkeden 101 kuruluşa ulaştı

Genel Kurulda ayrıca, IPA’nın yeni internet sitesi tanıtıldı ve önümüzdeki yıl Meksika’da Guadalajara Kitap Fuarı ile eşzamanlı düzenlenecek olan 34. Uluslararası Yayıncılar Kongresi‘nin ayrıntıları paylaşıldı. 

IPA Başkanı Karine Pansa“IPA’ya üye olmak için bu kadar çok kuruluşun başvuruda bulunduğunu ve IPA’nın uluslararası yayıncılık topluluğuna kattığı değerin bilinmesini görmek harika. Yeni üyelerimizin hepsini tebrik ediyor ve birlikte çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

IPA Genel Sekreteri José Borghino“IPA’yı işler kılanlar komitelerimizdir. Küresel yayıncılığı desteklemeye zaman ayırdıkları için tüm komite üyelerimize minnettarız. Yeniden seçilen komite üyelerini ve özellikle de komitelere ilk kez seçilenleri tebrik ediyorum” dedi. 

Kenan Kocatürk:

Yayıncılık sektörüne 1977 yılında adım attı. 1988 yılında kurduğu Literatür Yayıncılık’ta uluslararası saygın yayıncılarla iş birliği yaparak Türkiye’de İngilizce textbook pazarının gelişmesine katkıda bulundu. Üniversite kampüslerinde Bookstore İşletmeciliği projesiyle kitabevleri kurdu, akademik alandaki temel ders kitaplarını Türkçe’ye kazandırdı. Literatür Yayıncılık, co-publishing yöntemiyle kaliteli kitap üretimi alanında da Türkiye’de öncülük yaptı. Kocatürk, 2007 yılında ülkenin önde gelen yayıncılarıyla birlikte kitap dağıtım hizmetlerinde yeni bir ufuk açan Punto Kitap Hizmetleri’nin kurucuları arasında yer aldı ve yöneticiliğini yaptı.

2003 yılından beri, yayın dünyasının sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Yönetim Kurulunda sektörün gelişmesi için çalışmalar yapan Kocatürk, Nisan 2017 itibariyle Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca, 2020 yılının Kasım ayından beri Türkiye Yayıncılar Birliği’ni Uluslararası Yayıncılar Birliği-IPA’nın Yönetim Kurulu’nda temsil etmektedir.

edebiyathaber.net (27 Kasım 2023)

Yorum yapın