The Kitap Yayınları’nın nisan ve mayıs aylarında yayımlayacağı kitaplar belli oldu

Nisan 5, 2024

The Kitap Yayınları’nın nisan ve mayıs aylarında yayımlayacağı kitaplar belli oldu

The Kitap Yayınları’nda Nisan ve Mayıs aylarında birbirinden ilginç romanlar ve kurgu dışı eserler okuyucu ile buluşacak.

Okurlar, Dört Kayıp Şehir: Kentsel Çağın Gizli Tarihi’nde Anadolu topraklarının gizemli kenti Çatalhöyük, İtalya’nın güney kıyısındaki Pompeii, Kamboçya’daki Orta Çağ megakenti Angkor ile Mississippi Nehri’nin yanında yer alan yerli metropol Cahokia’nın gizemli tarihine şahit olacak.

Uluslararası çoksatan listelerine giren Yağmurun Elli Adı, hüzün ve macerayla dolu sürükleyici bir roman… Claire McGowan’ın psikolojik gerilim romanı Beni İçeri Al gerilim ve polisiye meraklıları için eşsiz bir deneyim sunacak.

Usta yazar İsmet Berkan’ın kaleme aldığı iki kitap da yakın zamanda okurlarla buluşacak. Berkan, Cumhuriyet’e 100 Gün kitabında 100 yılı aşkın süredir tartışılan meseleleri objektif bir bakışla okura aktarıyor. Gençler İçin Nutuk kitabında ise Atatürk’ün eskimeyen eseri Nutuk, gençler için yalınlaştırılmış bir formda sunulacak.

Genç okurlar için 5 kitaplık bir seri geliyor. Amerikan Klasikleri dizisinde Muhteşem Gatsby, Küçük Kadınlar, Son Mohikan, Masumiyet Çağı ve Huckleberry Finn kitapları, sadeleştirilmiş ve resimlerle zenginleştirilmiş bir çalışma ile genç okurların beğenisine sunulacak.

İletişimciler için de harika bir kitap yolda: Kitle İletişimi ve Amerikan Toplumsal Düşüncesi: Anahtar Metinler. John Durham Peters ve Peter Simonson’un kaleme aldığı antoloji niteliğindeki bu eser, bulunması zor birincil belgelerden oluşuyor ve Amerikan medya çalışmalarının temellerine dair sağlam bir genel bakış sunuyor.

The Kitap’ta bilim dizisi de genişliyor. Dr. Michael Guillen’in İnanmak Görmektir: Bir Fizikçi Açıklıyor – Bilim Onun Ateizmini Nasıl Yıktı ve İnancın Gerekliliğini Nasıl Ortaya Çıkardı? kitabı ile bilimsel argümanlarla temellendirilen eşsiz bir bakış açısına şahit olacaksınız.

Shelley Read’in Türkçedeki ilk romanı Bir Nehir Gibi, Ramona Emerson’un uluslararası eleştirmenler tarafından sıkça övülen gerilim romanı Deklanşör de yine yakın zamanda okurlarla buluşacak…

Yorum yapın