Yayın dünyasında yeni bir oluşum: Papersense Yayınları

Aralık 18, 2014

Yayın dünyasında yeni bir oluşum: Papersense Yayınları

Yeni nesil kitap ekosistemi Libronet’in hem fiziki hem de e-kitap üreten yayınevi Papersense Yayınları, ilk kitaplarıyla raflarda. Türk Klasikleri, İlk Tercümeler, Saklı Kitaplar, İhsan Fazlıoğlu Kitaplığı serilerinden oluşan 18 kitapla okurların karşısında.

Papersense-logo 

2013 yılında kurulan ve kısa sürede yayıncılık dünyasına yeni bir soluk getiren Libronet Bilgi ve Teknoloji Hizmetleri, Papersense Yayınları ile okurlarla buluşuyor. Papersense Yayınları, kitapları, e-kitapları, akademik dergiciliği ve teknoloji odaklı kültürel üretimiyle, geleneksel ile dijital dünya arasında hem bir köprü hem bir göç güzergâhı olma iddiasında.

Şu anda Türk Klasikleri, İlk Tercümeler, Saklı Kitaplar, İhsan Fazlıoğlu Kitaplığı olmak üzere 4 seri sunan Papersense, Türkiyeli okurların hafızasında yer etmiş metinleri, yepyeni telif metinleri, Türkçeye henüz çevrilmemiş birçok kitabı okurlara ulaştıracak.

Libronet Yönetici Direktörü Mehmed Ali Çalışkan, Papersense ile profesyonel bir yatırım, sistematik ve disiplinli bir çalışma ve amatör bir heyecanla yayın dünyasına katıldıklarını belirtiyor. Papersense’in biçim itibariyle temelde iki noktaya odaklandığını söyleyen Çalışkan, “Birincisi, dijital yayıncılık laboratuvarı olarak Türkçeye başta e-kitap olmak üzere geniş, doyurucu bir elektronik içerik kazandırmak. İkincisi, Türkiye’deki yayın dünyasının haklı sebeplerle yetişemediği alanlarda basılı kitap üretmek. Türkçe klasikleri, ilk tercümeleri, unutulmuş kitapları orijinal dillerine sadık kalarak okura ulaştırmak” dedi.

edebiyathaber.net (18 Aralık 2014)

Yorum yapın