Yassı Stanley’nin maceraları devam ediyor

Eylül 16, 2013

Yassı Stanley’nin maceraları devam ediyor

45 yıl önce Sara Pennypacker’ın yarattığı Yassı Stanley’nin maceraları, 21. yüzyılın çocuklarıyla buluşmaya devam ediyor. Üzerine düşen not panosuyla yassı hale gelen Stanley’nin bu seferki macerası Büyük Mısır Piramitleri Soygunu, Elif Gönen’in çevirisiyle 8 ve üzeri yaş grubu için Altın Kitaplar Yayınevi’nce yayımlandı.

Jeff Brown’ın 45 yıl önce gece yatmadan önce iki oğluna anlattığı öykülerde yarattığı karakter Yassı Stanley, ödüllü yazar Sara Pennypacker’ın kalemi ve Macky Pamintuan’ın çizimleriyle hayat buluyor.

Eğitici ve öğretici bilgileri mizah dilini harmanlayarak yazan Pennypacker minik okuyucularına bir yandan coğrafya ve sosyal hayatla ilgili bilgiler verirken bir yandan da onları Stanley’nin maceralarıyla keyifli bir serüvene çıkarıyor.

Stanley üzerine bir not panosu düşüp yamyassı olduğundan beri hiç kimsenin gidemeyeceği yerlere rahatlıkla gidebilmeye başlamıştır. Stanley’ye Mısır’dan, bir arkeologdan esrarengiz bir mektup gelir. Ondan büyük piramidin merkezindeki mezarda bulunan hazineyi bulmasını isterler. Acaba, bu dünyanın en yassı çocuğu karanlık mezardan dışarı çıkmayı başarabilecek midir? Stanley’nin başı bu sefer gerçekten büyük derttedir.

edebiyathaber.net (16 Eylül 2013)

Yorum yapın