Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen mutluluk mümkün mü?

Haziran 22, 2018

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen mutluluk mümkün mü?

İpek Darga’nın yeni kitabı Yedi Gün Adası  Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Korku, suçluluk, öfke, üzüntü, yalan, yanılgı, acı ve bu duyguların pozitif karşılıkları olan kabullenme, yara­tıcılık, kararlılık, sevgi, dürüstlük, sezgi ve mutlak mutluluk… İnsanın yedi temel duygusundan yola çıkan bu kitapla birlikte yaşamın zorlu yollarında yalnız olmadığınızı görecek ve içinize doğru yepyeni bir yolculuğa çıkacaksınız. Değişimin, dönüşümün, doğaya, kendimize, çevremize ve yaşama dair farkındalığın öneminin altını çizen Yedi Gün Adası’nı okuyunca yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen mutluluğu yakalayabileceğinize dair inancınız pekişecek…

Arka kapaktan:

Nerden bileceksin ki, peşinden ölesiye koştuğun şeylerin senin tutsaklığın olduğunu ya da kaybolmak için gittiğin adada kendini bulacağını…

Nerden bileceksin ki, en büyük dersi küçük bir çocuktan alacağını ya da en korktuğun şeyin seni güçlendireceğini…

Zeyno, genç, güzel, akıllı, başarılı bir kadındır ancak aldatılır, terk edilir, işsiz, parasız ve yalnız kalır. Hayatındaki her şey kontrolünden çıkmıştır. “Affetmiyorum, hak etmiyorum!” der kendi kendine. İntikam almak ister ama kalbi soğumuştur. Acaba bilge çocuk Ripe öğretebilecek midir ona güveni, dostluğu, koşulsuz sevgiyi? Santiago ısıtabilecek midir onun kalbini?

***

Bu kitap kadınlara ilham verecek, belki aşk yaralarını iyileştirecek, belki de cesaret aşılayacak ama kesinlikle umutlandıracak biliyorum. Bu kitapla kendi adanızda kendi hikâyenizi yaşayacaksınız. Herkesin bir adası vardır. Kaçmak istediği, saklandığı, değiştiği… Gece kalkıp açtım bilgisayarımı ve yazmaya başladım:

Yedi Gün Adası

Yazar hakkında:

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği ve İşletme Yüksek Lisansı’nı tamamladı. 14 yıl büyük medya kuruluşlarında yöneticilik yaptı.

1992 yılında Amerika’da yaşadığı dönemde öğrendiği ve sonra­sında Hindistan, Amerika ve Türkiye’de aldığı yoga eğitim sertifika­ları ile 2005 yılından bu yana yoga ile ikinci kariyerini yapmaktadır.

Yerli ve uluslararası şirketlerde ofis yogası dersleri, wellbeing projeleri, mindful living seminerleri gibi şirketlere özel kurumsal aktiviteler uygulamaktadır.

Devlet hastaneleri, görme engelliler, işitme engelliler gibi kişi veya kuruluşlarla sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir.

Türkiye’de ilk kez yoga ve astroloji konulu birinci kitabı Yıldız­larla Duruş ve ardından ilham, cesaret ve umut veren ikinci kitabı Yedi Gün Adası bir kişisel gelişim kitabıdır.

Kurucusu olduğu DARGA Academy ile 2005’ten bu yana çe­şitli yoga dersleri, kişiye özel alternatif çözüm programları uygu­lamaktadır.

CTI Coaches Training Institu, Yoga Alliance, İngiltere Uluslara­rası Refleksoloji Enstitüsü, Türkiye HİS antrenörlük ve Hindistan Ayurveda uzmanlık sertifikalarıyla DARGA Academy’de hizmet vermektedir.

Çeşitli medya kuruluşlarıyla Türkiye’nin kültürel ve tarihi yer­lerinde ortak farkındalık kampları yapmaktadır.

En büyük mutluluk insanlara hizmet etmektir inancıyla farklı konulardaki eğitimlerine ve projelerine devam etmektedir.

edebiyathaber.net (22 Haziran 2018)

Yorum yapın