Yaşama Uğraşı’nın 8. sayısı çıktı

Şubat 17, 2022

Yaşama Uğraşı’nın 8. sayısı çıktı

Adını ve ilhamını, İtalyan Şair ve romancı Cesare Pavese’nin “Yaşama Uğraşı” kitabından alan fanzin, sekizinci sayısını yayımladı.

Bu sayıda  kapakta Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbetinde olan Emine Şenyaşar yer alıyor. İç kısımdaysa Şenyaşar Ailesinin Adalet arayışını sessiz sedasız izleyen ve dokunmayan yılana övgüler düzenlere, Henry David Thoreau’nun meşhur sözüye sesleniliyor. “Waldo sen neden burada değilsin?”  Bilindiği üzere “Henry David Thoreau, 1846’da Meksika ile savaşan Amerika’ya vergi(salma) ödemeyi reddettiği için hapse atılır. Kendisini ziyarete gelen arkadaşı Ralph Waldo Emerson, “Henry, neden buradasın” der, Henry David Thoreau “Waldo, asıl sen neden burada değilsin” diye karşılık verir. Çünkü; Waldo’nun nerde durduğunun, nerde olduğunun önemi var. Çünkü; tarih ve insanlık adına olmanız gereken yerde değilseniz, başka nerede olduğunuzun fazla önemi kalmıyor.” denilmektedir.

Ayrıca bu sayıda yer alanlar: 

Çeviri: İbrahim Tekpınar

Şiirler: Heybet Akdoğan, Meryem Delmar, Mehmet Emin Tutal, Salih Mir Ataca, Ferhat Nitin, Veysel Çetin, Rıdvan Yıldız, Hüseyin Özsu

Öykü: Levent Berkay

Tasarım: Afra Toprak Terkanlıoğlu

İletişim: [email protected]

edebiyathaber.net (17 Şubat 2022)

Yorum yapın