Yaratıcı Psikoloji Atölyesi başlıyor!

Mart 4, 2014

Yaratıcı Psikoloji Atölyesi başlıyor!

yaratici-olmakİstanbul Film Akademi’de  Psikolog Yazar Şule Öncü tarafından düzenlenen Yaratıcı Psikoloji Atölyesi başlıyor. Atölye psikodrama ve yaratıcı yazarlık teknikleriyle  yapılandırılmış oyunlardan oluşan bir deneyim ve kişisel gelişim platformudur. 

Basın bülteninden:

“Yaratıcılık; sadece ortaya bir eser koymak için değil, kişinin özgün varoluşunda kendini gerçekleştirmesi için de gereklidir ve spontanite ile yakından ilgilidir. Spontanite; doğru yer ve zamanda uygun tepkiyi verebilmek anlamına gelir.

Bu durumda yaratıcılık ve spontanite; hem bir eser bırakmak için, hem de sorunları çözebilmek tatminkar ilişkiler kurmak, deneyimlerden haz duymak, kendini geliştirmek, hayatı dolu yaşamak için önemli ve gerekli olgulardır.

Yaratıcı Psikoloji Atölyesi yaratıcılık ve spontaniteyi geliştirmeye, gündelik yaşamda kullanıma açmaya hizmet ediyor. Atölyede oyunları ve spontanite tekniklerini kullanarak, yaratıcılığı eyleme döküyoruz. Böylece hep birlikte hem hayata hem de uğraşlarımıza renk ve anlam katıyoruz.

Rollo May; “Yaratıcılık, bir karşılaşma edimi içinde ortaya çıkar ve karşılaşma merkez alınırsa anlaşılabilir” der.

Bu bakımdan, atölyedeki karşılaşmalar katılımcı için değerli ve önemli bir kazanım niteliği taşıyor.

Atölye katılımcılarının Şule Öncü ile yapacağı 30 dk lık birebir görüşmeden sonra kesin kayıtları alınıyor.”

3 ay – haftada 1 gün

Başlangıç tarihi : 13 Mart 2014 Perşembe 19:30 – 22:00

0530 252 95 75 / 0212 224 37 62 – [email protected]

www.istanbulfilmakademi.com

edebiyathaber.net (4 Mart 2014)

Yorum yapın