Yalnızca meyhaneler değil eski İstanbul’un muazzam bir panoraması da

Aralık 24, 2020

Yalnızca meyhaneler değil eski İstanbul’un muazzam bir panoraması da

Vefa Zat imzalı “Vefa Zat’ın Eski İstanbul’u ve Meyhaneleri” Oğlak Yayınları etiketiyle 2019 yılında yayımlanmıştı. Bu zengin kitap indirimli olarak alınabilir.

Tanıtım bülteninden

“Biraz bohem, biraz salaştı meyhanelerimiz ama güzeldi. Buram buram biz kokuyordu hemen her türü. Tahta masaları, tozlu duvarları, isli perdeleri, kırık camlarıyla bizimdi. Hem de çok güzeldi…

Alt tarafı sekiz-on masa, bir içki tezgâhı, daha doğrusu içki tevzi tezgâhı, küçücük bir mutfak ve dört duvardan oluşmuş bir mekân. Neden bu kadar çekici, bu kadar etkileyiciydi acaba?.. Böylesine sihirli ve büyüleyici havası duvarlarından mı kaynaklanıyordu, masalarından mı, barbalarından mı, müdavimlerinden mi? Yoksa bir bütün olarak hepsi birlikte mi bu çekici atmosferi yaratıyordu? Ya da bir zaman diliminin gerçeği miydi her biri?..

Bizim yetişebildiğimiz, kısa bir süre de olsa hizmet verdiğimiz ya da hizmet gördüğümüz meyhaneler neydi, bu mekânlar nasıl yerlerdi?.. Nostaljiye kapılmadan, bire bin katarak değil, yaşadıklarımızı, yaşanmış ya da dile getirilmiş olanları eğrisiyle doğrusuyla aktarmaya çalışacağız sadece.”

Oğlak Yayınları, yalnızca meyhaneler ve içki kültürü değil aynı zamanda eski İstanbul’un da muazzam bir panaromasını bulacağınız Vefa Zat’ın Eski İstanbul’u ve Meyhaneleri’ni yayımlamaktan onur duyar…

Tadımlık>>>

>> (opens in a new tab)”>Kitabı % 40 indirimli almak için>>>

edebiyathaber.net (24 Aralık 2020)

Yorum yapın