Verita Kitap yayın hayatına başladı

Ocak 12, 2015

Verita Kitap yayın hayatına başladı

Verita Kitap, ilk iki kitabı olan “Mavi Fener” ve “Kapital Kompakt” ile yayın hayatına başladı.

logo
Dokuz hikâyeden oluşan Mavi Fener, Pelevin’in tartışılmaz edebi yetkinliğinin de bir yansıması. Pelevin bu kitabında absürtlüklere, kara mizaha ve Rusya’nın bitmek bilmez gizemlerine odaklanıyor. Devrim günlerinin karmaşasından genç öncüler kampında birbirlerine korkunç hikâyeler anlatan ölülere, bisiklet olmak isteyen kulübelerden obsesif tavuklara kadar Pelevin’in sıra dışı karakter ve kurguları, okur için unutulmaz bir deneyim vadediyor.

Karl Marx’ın Das Kapital’i yayımlandığı günden bu yana dünyayı sarsmaya, insan toplumlarına yeni perspektifler sunmaya ve dünyayı değiştirme iddiasının merkezinde durarak tartışılmaya devam ediliyor. Kapital Kompakt, Kapital’in bir özeti niteliğinde ve hayatında asla Karl Marx’ın Kapital’inin üç cildini okuyacak zamanı bulamayacağına kanaat getirmiş insanlara hitaben yazıldı. Kitapçığın amacı, bu varsayımın ve bu varsayımın yol açtığı davranışın yeniden gözden geçirilmesini sağlamak. Bu metin yazılırken, geçimlerini ekonomi politiğin eleştirisinden ya da toplum bilimlerinden değil başka işlerden kazanan insanlar düşünüldü.

Marksist araştırmacı Georg Fülberth’in büyük bir titizlikle kaleme aldığı Kapital Kompakt, Kobanê direnişinde hayatını kaybeden sosyolog, çevirmen Suphi Nejat Ağırnaslı’nın yetkin çevirisi ve ayrıntılı dipnotlarıyla birlikte okuyucularla buluşuyor.

Twitter>>>

Facebook>>>

edebiyathaber.net (12 Ocak 2015)

Yorum yapın